Tag møblerne med hjem fra festen

Udgivet:20. september 2018, 06.50

Læsetid:2 minutter

Så er der ved at være dækket op til pallefest i Engesvang. ?Privatfoto

pallefest Det er ikke mange fester, hvor det er helt legalt at tage møblerne med hjem, når festen er slut. Men det må man gerne, når Kulturens Venner i Engesvang lørdag 22. september indbyder til pallefest. Det forklarer Anders Falk Andreasen fra bestyrelsen og ide-manden til den specielle fest.

- Det bliver en fest med grillmad og musikalsk underholdning. Men det bliver også en dag, hvor vi kan finde legedrengen i os. Når man bor i Engesvang, har man tit set de kæmpe bjerge af paller, der står ved pallefabrikken Stea i industrikvarteret. De paller må vi lege med. Og vi må tage dem med hjem, hvis vi betaler kostprisen, som er 25 kroner per palle siger Anders Falk Andreasen.

Ideen er, at festdeltagerne bruger nogle timer på at bygge møbler, de kan sidde i, når der senere bliver serveret mad og musik.

- Folk skal selv have en skruemaskine og en sav med. Jeg har en bog med idéer til, hvad man kan bygge af paller, og vores lokale tidligere tømrermester, Ejlif Sølager, har på forhånd lavet nogle eksempler. Han vil også være på pladsen til at give folk gode råd om hvor og hvordan man saver og skruer for at gøre møblerne mest stabile, siger Anders Falk Andreasen, som tilføjer:

- Man er velkommen til at tage sine møbler med hjem, hvis man betaler for det antal paller, der er brugt. Man kan også skille dem ad, og hvis pallerne er hele, går de tilbage til Steas pallecentral og bliver solgt til genbrug. Er der savet i dem, så de ikke kan genbruges, bliver de solgt til varmeværket, så de kan være med til at varme vore huse op. Derfor er det en bæredygtig og CO2-neutral fest, siger festens bagmand.

Sidst på dagen bliver der serveret grillmad, og om aftenen er der musikalsk underholdning med bandet »firemen«, der består af brandmænd fra Engesvang Brandstation.

Inden Kulturens Venner kommer til pallefesten, har den lokale kulturforening et arrangement søndagen før, 16. september. Det er den årlige kunstudstilling i kulturhuset. Mette Guldahl udstiller malerier, mens Mona Bonde laver papirskulpturer samt keramik, og Anitta Kjøngersjov og Betine Lindved udstiller keramik. Kunstudstillingen er åben fra 10 til 16, og der er gratis adgang.

Pallefesten derimod skal man tilmelde sig på forhånd på engesvangkultur.dk eller købe billet i Dagli'Brugsen i Engesvang.