112

Politiet beslaglægger over et halvt ton fyrværkeri: Ulovligt opbevaret i villakvarter

539 kilo fyrværkeri blev fundet på en adresse i et villakvarter - efter et tip fra en borger. En 31-årig mand fra Ikast er sigtet i sagen

Udgivet:23. december 2020, 17.06

Læsetid:1 minut

Foto: Martin Ballund

Martin Hove Thomsen
Journalist| mht@herningfolkeblad.dk

VIDEBÆK-IKAST Midt- og Vestjyllands Politi fulgte torsdag op på et tip fra en borger, og det gav pote. Tippet lød på, at en mand i et villakvarter i Videbæk skulle ligge inde med rigtig meget fyrværkeri. Det viste sig at være helt korrekt.

- Han havde alt for meget fyrværkeri i forhold til, hvad han måtte have, siger vagtchef Jens Claumarch ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet beslaglagde intet mindre end 539 kilo lovligt fyrværkeri, som altså blev opbevaret ulovligt på adressen i villakvarteret. Manden har tilladelse til at sælge fyrværkeri, men fra en anden adresse.

- Han havde tilladelse til at opbevare 50 kilo, og han forklarede os, at der var sket en fejlleverance. Fyrværkeriet skulle være leveret til en adresse i Ikast, fortæller vagtchefen.

Det tjekkede politiet også op på, og i en container i Ikast fandt politiet yderligere 70 kilo lovligt fyrværkeri, som ligeledes blev opbevaret ulovligt.

En 19-årig mand fra Videbæk og en 31-årig mand fra Ikast er sigtet i sagen, oplyser politiet.