Officielt: FCM sælger målfarlig back til SønderjyskE

Marc Dal Hende vender tilbage til SønderjyskE. Målbacken kalder tiden i FCM for den bedste i sin karriere

9. august 2020, 07.52

Marc Dal Hende scorede det afgørende mål, da FCM sikrede sig det danske mesterskab i 2018 med en 1-0-sejr over AC Horsens. - Det var et helt særligt højdepunkt i min karriere, siger Marc Dal Hende i sit afskedsinterview på FCM’s hjemmeside. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Efter tre og et halvt år i FC Midtjylland vender Marc Dal Hende tilbage til den klub, han repræsenterede før skiftet til det midtjyske i januar 2017.

Marc Dal Hende har skrevet en treårig kontrakt med SønderjyskE.

FC Midtjylland får - ifølge avisen Der Nordschleswiger - knap en million kroner i transfersum for den målfarlige back, der dog har set mere til bænken end banen i den forgangne sæson.

Dal Hende satte til gengæld et markant aftryk i sine første to et halvt år i FCM - både inden for og uden for kridtstregerne.

- Marc kom til FC Midtjylland på et tidspunkt, hvor vi havde brug for en stærk karakter, og det fik vi. Med stor respekt for vores DNA, har Marc bidraget til og udviklet kulturen, og han har i den grad gjort en forskel på banen, hvor han med sit vindende væsen har stor aktie i tre titler, siger FCM’s sportschef, Svend Graversen, til klubbens hjemmeside.

Marc Dal Hende er i klubben blevet kendt for sit gode humør, friske bemærkninger og enorme attitude på banen - en attitude, der også har revet andre med, når der var brug for det.

I sæsonen 2017-18 blev han tilmed FCM’s topscorer i Superligaen, da holdet vandt sit andet danske mesterskab. Han scorede selv det afgørende mål, da »ulvene« slog AC Horsens 1-0 i sidste spillerunde og sikrede sig DM-titlen.

I den forgangne sæson mistede han til gengæld sin stamplads og fik blot syv kampe fra start i Superligaen. Brasilianske Paulinho er blevet førstevalget på venstreback-positionen, mens Nikolas Dyhr nu indtager rollen som backup.

- Marc har store menneskelige- og fodboldmæssige kvaliteter, og han fortjener at spille fast. Vi sætter stor pris på Marc og det engagement, familien har investeret i FC Midtjylland og ønsker dem det bedste i SønderjyskE, siger Svend Graversen.

Marc Dal Hende afleverer også pæne ord på falderebet. Den 29-årige back har nydt årene i FCM.

- Tiden i Midtjylland har været den bedste i min karriere. Da jeg kom hertil, var målet at vinde titler, og nu kan jeg se tilbage på to mesterskaber og en pokaltriumf. Jeg er stolt af at have været en bærende del af projektet og at have sat mit aftryk som person. Fodbold handler om at vinde, og det har vi gjort sammen, siger Marc Dal Hende til FCM’s hjemmeside.

- Den sidste tid har ikke været sjov. Jeg er ikke god til at stå i kulissen. Jeg vil spille, og derfor er jeg glad for, at vi har fundet god løsning. Samtidig må jeg også bare rose Paulinho og Dyhr. De gør det fremragende, og jeg er ikke i tvivl om, at de kun bliver bedre i fremtiden, siger Marc Dal Hende.

Også i SønderjyskE får han nummer 5 på trøjen, og sønderjydernes sportschef, Hans Jørgen Haysen, er yderst begejstret for sit holds nye venstreback.

- Det er en tilgang, som vi er super glade og stolte over. Marc Dal Hende har længe været i vores kikkert - faktisk har vi aldrig sluppet ham af syne - og derfor er det en stor tilfredsstillelse, at han nu er tilbage, siger Hans Jørgen Haysen til SønderjyskE’s hjemmeside.

- Han har en god alder, og vi ved alle, hvad han står for. Han er en dynamisk back, der bidrager godt i begge ender af banen, og så er han en ærgerrig og vinderskabende person, der også kommer til at bidrage med lederegenskaber i omklædningsrummet, siger SønderjyskE’s sportschef om Marc Dal Hende.

Dal Hende begynder træningen med sine nye holdkammerater i morgen.

Marc Dal Hende

6. november 1990 i Dragør (29 år)

Position: Venstre back

Klubkarriere:

FC København 2007-10

Viborg FF 2010-11

AB 2011-13

FC Vestsjælland 2013-15

SønderjyskE 2015-17

FC Midtjylland 2017-2020

SønderjyskE 2020-

Udvalgte meritter

Dansk mester 2017-18 og 2019-20

Dansk pokalvinder 2018-19

Superliga-topscorer for FCM i sæsonen 2017-18 med 11 mål i 27 kampe

Spillede 81 kampe og scorede 21 mål for FCM i alt