Kampen for borgerhuset fortsætter

Kommunen ville ikke købe folkeaktier, men arbejdet med etablere borgerhus fortsætter

Udgivet:03. januar 2020, 09.32

Læsetid:2 minutter

Holger Laursen hjemme i privaten i Ikast, hvor der er blevet brugt mange timer på arbejdet med kultur- og borgerforeningen. Foto: Jacob Hove

Jacob Hove
Debatredaktør
Jacob Hove
Debatredaktør| +45 96 26 37 11 | jah@herningfolkeblad.dk
Færdiguddannet i 2010 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Syddansk Universitet. Ansat på Folkebladet siden 2017.
Se flere artikler af Jacob Hove

4 år siden

Ikast Byen mangler et borgerhus, og derfor fortsætter kampen.

Det er den korte forklaring fra Holger Laursen, der sammen med flere initiativtagere har planer om at lave et borgerhus i det gamle posthus ved stationen i Ikast.

For nyligt afvist Kultur- og Fritidsudvalget at støtte projektet med begrundelsen, at kommunen ikke køber folkeaktier. Men det betyder altså ikke at planerne er droppet.

- Jeg har mødt mange både gamle og unge og unge arbejdsløse som mangler et mødested. Det er vigtigt, at vi her i kommunen får alle med. Stedet skal være for hele byen, og jeg er en forfærdelig, stædig, gammel ræd, så jeg fortsætter kampen, fordi jeg synes, det er en rigtig god idé, siger Holger Laursen.

Udover ham består initiativgruppen af Peter Søgaard, Regitse Munksgaard, René Andersen og Mustafa Arslan.

Sponsorer

Første målsætning er at blive en almennyttig forening og gerne i forbindelse med den stiftende generalforsamling, som finder sted 23. februar.

For at blive en almennyttig forening kræves en egenkapital på 150.000 kroner og mindst 300 medlemmer.

Derudover har initiativtagerne fået lavet 2000 folkeaktier, som bliver solgt for 500 kroner stykket. Målet er at skaffe op mod en millioner kroner til foreningen.

- Jeg ved ikke, om det kan lade sige gøre, siger Holger Laursen.

- Vi har allerede fået flere sponsorer, og nu skal jeg i gang med at skrive til alle mine venner og byens virksomheder og foreninger.

Formålet med foreningen og borgerhuset er at give alle byens borgere mulighed for »et godt liv«.

Borgerhuset skal ligge i stueplanen i det gamle posthus og dækker 394 kvadratmeter samt 250 kvadratmeter lukket gård.

Hjemme privat hos Holger Laursen bliver der også snakket om kvadratmeter for tiden. Han og hustruen har sat huset i Ikast til salg for at flytte til Allerød for at komme tættere på familien.

- Jeg forbliver medlem af foreningen og kommer stadig til Ikast, siger Holger Laursen.