Nyt navn til Isenvad: Kirken døbte byen Kapernaum for en dag

Udgivet:09. september 2021, 07.48

Læsetid:2 minutter

FDF deltog aktivt i friluftsgudstjenesten i Isenvad. Foto: Privat Foto

2 år siden

GUDSTJENESTE Solskin, palmetræer, huse med fladt tag, borgere i kjortler med hovedtørklæde og byskiltet Kapernaum.

Alt sammen skabte den stemning der skulle til for, at Isenvad by for en aften blev forvandlet til byen Kapernaum i Israel på Jesu tid, skriver kirken i en pressemedelelse.

Cirka 150 borgere fra Kapernaum var samlet til friluftsgudstjeneste på shelterpladsen ved Sentrum. Det summede af gensynsglæde, stemning og liv da folk mødtes om gratis aftensmad med grillpølser serveret af menighedsrådet.

Derefter startede gudstjenesten med klokkeringning og faneindmarch under smuk guitarspil.

Sognemedhjælper Tina Bøcher bød alle velkommen til denne gudstjeneste i Guds frie natur med temaet: Hvem er du? FDF bad indgangsbøn inden alle kunne synge sammen uden afstand.

FDF samlede de mindste børn om bålet til godnatlæsning fra Bibelen. Det var fortællingen om den lamme mand i Kapernaum, der oplevede det vildeste, da Jesus kom forbi deres by.

Karina Nebel omdannede hele pladsen til byen Kapernaum i et totalteater med hele menigheden som aktører.

Nogle var palmestammer, andre byskiltfod, en blev selveste Jesus med mindst 17 disciple. Pludselig kom fire venner slæbende med deres lamme ven i et tæppe. De kunne ikke få deres ven gennem menneskemængden indtil det hus, hvor Jesus var på besøg. I stedet kravlede de op på taget og savede hul, så de kunne fire den lamme ven ned foran Jesu fødder. Husejeren blev vred og bekymret, for han havde inden tagskadeforsikring og den skriftkloge blev forarget på Jesus. Men den lamme jublede og dansede af glæde, da Jesus sagde: Tag dit tæppe og gå.

Provst Poul Erik Knudsen prædikede over fortællingen. Efter solosang af kirkesanger Claudia Kristensen og fælles godnatsang var det tid til, at Kapernaums borgere skulle hjem til deres huse og sove. Måske de næste morgen vågnede op i byen Isenvad?

Den lamme mand bliver sænket ned i biblens fortælling fra Kapernaum. Foto: Privat Foto
Isenvad var for en stund omdannet til Kapernaum ved en storstilet friluftsgudstjenest. Foto: Privat foto