Ikast-gulvvirksomhed vokser midt i en usikker tid

FlotteGulve.dk i Ikast fremviser bedste 1. kvartal nogensinde og har netop bygget ud

24. juli 2020, 08.00

Administrerende direktør og indehaver af FlotteGulve.dk i Ikast Tommy Oversø glæder sig over økonomisk vækst og udvidelser på Neptunvej i Ikast. Foto: Privat

ERHVERV Den Ikast-baserede gulvvirksomhed FlotteGulve.dk har haft det bedste første kvartal siden etableringen for 23 år siden.

Væksten sker i en ellers usikker corona-tid med generelt faldende forbrug i Danmark. Men ifølge FlotteGulve.dk har fremsynethed og solide investeringer skabt grobund for den positive vækst.

FlotteGulve.dk blev etableret i 1997 og beskæftiger i dag 19 medarbejdere. Foruden forretning, lager og kontor i Ikast, har virksomheden bemandede showrooms i Aarhus og Søborg nær København.

Øget markedsandele

Men selv med en stabil og veletableret forretning, fulgte FlotteGulve.dk opmærksomt med, da landet i marts lukkede ned på grund af Corona. For den midtjyske gulvvirksomhed, blev der dog ikke tale om nedskæringer eller røde tal på bundlinjen. Tværtimod og indehaver Tommy Oversø er ikke i tvivl om baggrunden for den udvikling:

- Vi oplevede en flot omsætningsvækst i 2019, og vi har taget nogle store markedsandele i Danmark, Sverige og Norge de seneste år. Det betyder, at vi stod stærkt ved begyndelsen af Corona-krisen, og derfor er vores forhåbninger for 2020 også meget lyse. Vi prøvede at tænke langsigtet og har foretaget investeringer de seneste år, og det er nogle af de tiltag og investeringer, vi nu begynder at kunne høste af, siger Tommy Oversø.

- Vi skal selvfølgeligt ikke tro, at træerne gror ind i himlen, for det sker ikke. Men jeg tror på, at der både under og efter kriser kan sælges gulve – måske er det de billigere gulve, der bliver efterspurgt, men vi har heldigvis et bredt udvalg, som kan dække alle situationer, siger Tommy Oversø.

Opkøb og lagerudvidelse

FlotteGulve.dk har sin strategi for, hvordan væksten i 2020 skal gøre kundeoplevelsen endnu bedre.

- Væksten skal forkæle kunderne, så vi kan tilbyde endnu hurtigere leveringstider. Vi er netop færdige med at bygge 700 kvadratmeter lager i forlængelsen af vores nuværende lager i Ikast, og har yderligere købt to tilstødende grunde til butikken i Ikast, hvor der er 2000 kvadratmeter lager. Så fra i sommer vil kunderne allerede mærke hurtigere leveringstider på mange af vores produkter, som ellers tidligere skulle hjem fra lagrene i for eksempel Tyskland, Italien og Spanien, siger Tommy Oversø, der ser fremad mod en sommer med øget købelyst.

- Og hvor sommerferien i Danmark kan udnyttes til at forny hjemmet, siger den midtjyske gulvdirektør.