Erhvervsministeren om Ikast-Brande Kommune: Imponerende

Erhvervsminister Simon Kollerup lykønsker Ikast-Brande Kommune

9. september 2019, 19.30

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) kalder Ikast-Brande Kommunes præstation imponerende. Foto: PR-foto

Ikast-Brande For niende gang inden for 10 år er Ikast-Brande Kommune blevet udråbt som landets mest erhvervsvenlige kommune i Dansk Industris undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2019.

Den præstation udløser ros fra erhvervsminister Simon Kollerup (S).

- Stort tillykke til Ikast-Brande med den fornemme førsteplads som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. Det er imponerende, at de har formået at hive titlen hjem igen i år, siger han om kommunen, der kun har misset førstepladsen én gang nemlig i 2012, hvor det blev til en andenplads.

Dansk Industris undersøgelse er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima.

- Undersøgelsen giver et godt øjebliksbillede af de lokale virksomheders egen vurdering af den kommunale service. Den flotte placering fortæller derfor også en historie om et stærkt engagement fra kommunens side og en passion for at skabe gode og smidige forhold for de lokale virksomheder, siger Simon Kollerup, der peger på sammenhængen mellem velfærdssamfundet og erhvervslivet.

- I Danmark går et stærkt velfærdssamfund og et stærkt erhvervsliv hånd i hånd, og de danske kommuner leverer generelt en professionel erhvervsservice af høj kvalitet.

Undersøgelsen

7.332 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 procent af den private beskæftigelse.

Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens med videre.

Læs også
Guld til Ikast-Brande: Kommunen er landets mest erhvervsvenlige