Første hjemmesejr: HIH-kvinder knækkede Horsens efter pausen

Herning-Ikast Håndbold fandt femte gear efter en tæt første halvleg og vandt sikkert over Horsens

4. september 2021, 13.44

Sidste sæsons topscorer, Stine Skogrand, har fundet topniveauet igen. Den 28-årige højreback scorede ni mål mod Horsens, men som det fremgår, skulle der kæmpes for flere af dem. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD I 30-40 minutter stod opgøret på vippen, men Herning-Ikast Håndbold endte med en ny, sikker sejr.

Efter premieresejren i Aarhus i onsdags landede HIH-kvinderne lørdag eftermiddag en 30-23-sejr over Horsens i egen hule.

Sejren blev sikret på en stærk anden halvleg, hvor det midtjyske forsvar fik godt fat, og Jessica Ryde skruede sin redningsprocent i vejret.

Isoleret set endte de sidste 30 minutter 15-8 til Herning-Ikast. Men Horsens led også under, at deres højreback, svenske Nina Dano, måtte udgå i slutningen af første halvleg efter et vrid i foden.

Var bagud med tre mål

Før pausen sled HIH anderledes for det. Momentum bølgede frem og tilbage i en halvleg, der var rig på tempo og intensitet, men også bød på visse fejl, der afspejler, at det er tidligt på sæsonen.

Efter en jævnbyrdig start kom Horsens foran 9-6. HIH-træner Kasper Christensen smækkede hånden på den grønne timeout-knap og fik justeret spillet hos DM-bronzevinderne, der savnede gnist i forsvaret.

Det virkede. Pendulet svingede igen HIH’s vej, og midtjyderne fik kontakt ved 10-10.

Men Horsens havde mere i posen, og de to hold gik til pausen med 15-15 på tavlen.

Anden halvleg var dog ikke ret gammel, før Herning-Ikast tog kontrol over opgøret. Forsvaret var langt mere aggressivt, og bare 10 minutter efter pausen var HIH’erne i front med 21-17.

Den føring slap værterne aldrig.

Topscorer for HIH blev højrebacken Stine Skogrand med ni mål. Svenskerne Tyra Axnér og Emma Lindqvist fik deres første hjemmekamp i HIH-trøjen og kvitterede med henholdsvis fire og én scoring.

HIH indtager i skrivende stund førstepladsen i Bambusa Kvindeligaen efter to kampe med to sikre sejre og plus målscore på 15 mål.

Næste kamp venter allerede på onsdag, når Herning-Ikast Håndbold får besøg af Ajax København i næste ligakamp.