Overvandt rædselsstart: HIH-comeback og sejr i Holstebro

Herning-Ikast var nede med fem mål, men vandt lokalopgøret med 28-25

18. februar 2021, 19.08

Emma Friis og HIH’erne vandt torsdagens lokalopgør i Holstebro og er nu retur på fjerdepladsen i Bambusa Kvindeligaen. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD Det holdt hårdt, men Herning-Ikast Håndbold er tilbage på fjerdepladen i Bambusa Kvindeligaen.

HIH’erne måtte dog igennem både en rædselsstart og et stærkt comeback i lokalopgøret ude mod Holstebro, som blev besejret med 28-25 - efter pauseføring til gæsterne på 14-11.

Kasper Christensen, cheftræner hos Herning-Ikast, nægtede inden torsdagens derby i Gråkjær Arena at bruge den lange rejse hjem fra Rusland - hvor HIH mødte Zvezda Zvenigorod i EHF European League - som undskyldning, hvis spillet haltede mod Holstebro.

Men det lignede unægteligt, at den over 23 timer lange tur fra Østeuropa sad i både hoved og krop. I hvert fald manglede spillerne fra Herning-Ikast fokus i de 10 indledende minutter i Holstebro.

Offensivt kom HIH-kvinderne frem til masser af fine chancer, men de blev afløst af sjuskede og ukoncentrerede afslutninger mod hjemmeholdets keeper, den tidligere FCM’er Ditte Vind.

Målvogteren blev noteret for fem redninger i løbet af de første 10 minutter, heriblandt en brændt kontra i frit løb fra HIH’s Ingvild Bakkerud.

Defensivt begyndte det ikke meget bedre for Herning-Ikast. Med energi og direkte spil bragte Holstebro sig problemfrit foran med 6-1 og 7-2, inden Herning-Ikast vågnede op. Men der måtte to timeouter og en opsang til ...

Modsvaret fejlede til gengæld ingenting.

Med seks scoringer i træk førte HIH med 8-7 - ikke mindst som følge af mere omhyggeligt angrebsspil, en skarp Stine Skogrand og et nu aggressivt forsvar, hvor også målvogter Jessica Ryde, der ellers startede på bænken, fik bedre fat.

Holstebro gav dog ikke op, men måtte slippe ved 11-11, da udeholdet nettede tre pinde på stribe.

I anden halvleg nåede Herning-Ikast heller ikke op i højeste gear, men det var heller ikke nødvendigt mod lokalrivalerne, der kæmper for at nå med i slutspillet.

Simone Petersen øgede ad to omgange forspringet til fem mål, og den unge playmaker var den afgørende katalysator, der via seks træffere efter pausen, var med til at sikre HIH de to point.

Det samme var Jessica Ryde. Den svenske landsholdsmålvogter leverede mange store parader, heriblandt to friløbere, og endte med en redningsprocent på 43. Det medvirkede til, at Holstebro aldrig kom tættere på end tre mål i en rodet slutfase.

Herning-Ikasts næste opgave er søndagens hjemmekamp mod Paris 92 i EHF European League.