Læserbrev: Årets erhvervskommune igen, igen

10. september 2021, 06.16

Palle Høj. Foto: Privatfoto

LÆSERBREV En af de invitationer, jeg ikke bliver træt af at modtage, er en invitation til modtagelsen af prisen som Årets Erhvervskommune. Igen i år sendte kommunaldirektør i Ikast-Brande Kommune en hemmelig og fortrolig mail om, at vi skulle reservere torsdag morgen den 2. september. Men vi kunne ikke få noget at vide om, hvad det drejede sig om. Det har vi heller ikke kunnet de seneste tre år i denne byrådsperiode.

Stor glæde

Det er en meget stor glæde, at vi igen for 11. gang kan hejse flaget som Danmarks Erhvervskommune nr. 11 ud af 12 mulige. Især fordi vi gjorde det til en del af vores strategi for kommunen, at vi fortsat skal være Danmarks Erhvervskommune. Det er nemt at aftale på et stykke papir, men det er sværere at leve op til og udføre.

Medarbejdernes fortjeneste

Det er medarbejdernes store fortjeneste, at de år efter år har kunnet fastholde en rigtig god og sund servicekultur, hvor vi finder løsninger sammen med borgerne, og hvor vi udøver myndighed med et servicegen. For det er medarbejderne, der hver dag møder virksomhederne og borgerne, og som har en meget stor vilje til at ville hjælpe bedst muligt med de ønsker, de bliver mødt med.

Byrådet kan stille rammerne og sætte målene om, at vi fortsat vil stræbe efter at være Danmarks Erhvervskommune og hvert år forbedre os, men det er ikke os, der er der hver dag til at udøve den helt usædvanlige service, som bliver ydet, og som igen har givet endnu en flot statuette til samlingen foran borgmesterens kontor.

Gode virksomheder

Det betyder noget at have gode virksomheder i kommunen, der tjener penge og sørger for gode arbejdspladser til beboerne i vores kommune. I vores kommende budget for 2022 har vi selskabsskatter på 79 millioner kroner, og det er væsentligt over, hvad vi havde for år tilbage i tiden. Selskabsskatterne er mere svingende end de kommunale indkomstskatter. Skønnet over selskabsskatterne for 2023, der vedrører indkomståret 2020, er sat op. Det skyldes, at Coronakrisen bredt set har ramt mindre hårdt i forhold til selskabsskatterne for 2020 end vurderet for 1 år siden, da vi var i starten af Coronakrisen.