En time med rendyrket vold

Wrestling kom forbi med en times underholdning

Udgivet:22. marts 2023, 12.00

Læsetid:1 minut

Det blev til en time komprimeret underholdning, da wrestlingsporten kiggede forbi Ikast. Som det fremgår, deltog publikum også aktivt i uddelingen af slag. Foto: Henrik Ole Jensen

Flemming Thulstrup
Journalist

2 måneder siden

WRESTLING Sportsarena Ikast lagde lørdag ring til et noget anderledes arrangement.

Det skete, da en flok wrestlere troppede op i arenaens hal C, og i løbet den næste times tid vankede den så ellers på tørre tæsk.

Ingen af de hårdtslående kombattanter kom dog det fjerneste til, for det hele var det rene skuespil.

Wrestling kan spores helt tilbage til 1800-tallet, hvor man kendte til de iscenesatte slagsmål i forbindelse med de traditionelle karneval.

Siden er kunstarten blevet forfinet.

Der er tale om en kombination af idræt og scenekunst, og wrestling er i dag en millardforretning og uhyre udbredt og populært i lande som Japan, USA, Canada og Mexico.

Om wrestling for alvor slår igennem herhjemme skal være usagt, men der er jævnligt stævner i Pumpehuset i København, ligesom nogle af kæmperne med jævne mellemrum drager ud og »optræder« ved stævner rundt om i landet.

Lørdag landede man så i Ikast, og her mødte et par hundrede tilskuere frem, og de fik smæk for skillingen. Eller rettere sagt smæk for ingenting, for sponsorer - blandt andet Dansk Outlet Ikast - havde givet en skærv, så publikum kunne nyde en times gratis underholdning.

For underholdende var det.

Det var ikke til at tage fejl, når høj børnelatter og skæve voksensmil fyldte hallen.

Alle var på det rene med, at der var tale om skuespil, men alligevel blev mange revet med og fik deres helte og især hadeofre i ringen.

Det er uvist, hvornår wrestling næste gang lægger vejen forbi Ikast, men det var ganske fornøjeligt at stifte bekendtskab med denne niche af idrætslivet.