Far til førstegangsvælger: Pas på med helgarderinger

Mikkel Jensen fik de sidste instruktioner af sin far, før første kryds blev sat

5. juni 2019, 13.52

Far og søn, Søren og Mikkel Jensen til fælles stemmeafgivning. Mikkel nåede akkurat at blive stemmeberettiget, da han fylder 18 år i dag 5. juni. Foto: Henrik Ole Jensen

FOLKETINGSVALG Mikkel Jensen var ikke i tvivl om, at han skulle stemme. Han var derfor helt frivilligt - på sin 18 års fødselsdag- taget med sin far hen for at stemme.

Det var derfor et far-søn projekt, da Søren og Mikkel Jensen sammen fik udleveret deres stemmeseddel og fulgtes ad mod stemmeboksen. Bag gardinet stod de i hver sin boks og satte deres kryds.

- Pas på med helgarderinger, lød den formanende besked fra far Søren til sønnen ved siden af.

- Jeg var da lidt forvirret over, hvordan man skulle sætte krydset rigtigt - men da jeg først så stemmesedlen, var jeg ikke i tvivl, sagde Mikkel Jensen, der lige akkurat nåede at være stemmeberettiget til folketingsvalget.

- Selvfølgelig skal man stemme til et valg. Det har vi da talt om derhjemme, siger Søren Jensen og tilføjer med et smil: Der jo så mange syge mennesker på Christiansborg, så vi må jo hellere sikre, at der kommer flere til.....

Muligheden for at stemme var ikke dagens eneste nye ting for den 18-årige Mikkel Jensen, der nu officielt er voksen.

Han har også lov til at køre bil, så selvom far havde siddet bag rattet på vej til stemmestedet, så var det aftalt, at sønnen fik lov til at køre hjem.