Simon Vanggaard (DF): »Speciel« sportsfriskole er velkommen

Udgivet:16. oktober 2018, 04.41

Læsetid:1 minut

Simon Vanggaard.

Philip Horup
Journalist| phh@herningfolkeblad.dk

Ikast-Brande Planerne om en ny skole i Ikast bliver budt velkommen af viceborgmester Simon Vanggaard (DF):

- Det kan ISI frit gøre. Vi vil ikke modarbejde det, og vi går gerne i dialog om friskolen, siger Simon Vanggaard, der godt kan se potentialet i at få en fjerde grundskole i byen - der er i forvejen tre kommunale folkeskoler i Ikast:

- Som jeg hører det, bliver det meget specialiseret med fokus på idræt og fodbold, hvilket ikke rigtig er set før. Ambitionen er også at tiltrække elever fra hele landet, og hvis det sker, er det selvfølgelig kun positivt i forhold til bosætning, siger politikeren.

FC Midtjylland er som tæt samarbejdspartner med ISI inde over udviklingen af friskolen. Det oplyser ISI-chef Torben Østergaard, der vil lave det, han kalder et »alternativ til folkeskolen«.

Skal være speciel

Simon Vanggaard, der er formand for Børne - og Undervisningsudvalget i Ikast-Brande Kommune, har selv i en årrække arbejdet på en friskole i Klovborg. DF'eren mener, at noget af det væsentligste for en given friskoles succes er, at friskolen adskiller sig fra de eksisterende tilbud:

- Hvis en friskole skal have sin berettigelse, skal den ville noget specielt. Det skal ikke bare være en kopi af en folkeskole, siger Simon Vanggaard, der sammen med borgmester Ib Lauritsen (V) har haft et møde med ISI om sportsfriskolen:

- Som sådan er det ISI's ansvar ene og alene at stable skolen på benene, og hvis ISI mener, de kan skaffe et tilfredsstillende elevgrundlag, er det ganske udmærket, lyder det fra Simon Vanggaard.