Tulstrup-pensionister fanget i Thailand

Drømmeferien afbrudt af besked om at komme hjem, men ambassaden i Bangkok holdt weekendlukket

20. marts 2020, 13.00

Det sydthailandske ferieparadis Krabi er noget affolket og flere restauranter er lukningstruet, fortæller Ikast-boen Jens Anton Nordestgaard. Foto: Privat

CORONA De har været der før, og er vilde med Thailand.

Til gengæld er det ikke morsomt at modtage en besked fra Udenrigsministeriet, at man skal skynde sig at komme hjem. Og dernæst så opdage, at den danske Ambassade i Bangkok holder weekend-lukket. Også i en krisesituation

- Ja jeg må sande, at vi er en tur i det virkelige liv for tiden, måske lidt ekstrem, siger Jens Anton Nordestgaard fra sit feriedomicil i Krabi i det sydlige Thailand.

Han og hustruen Inger kunne fra de varme sommer-temperaturer konstatere, at den danske regering opfordrer alle danskere til at søge hjem .

- Vores venner forsøgte at få fat i ambasaden over Danmark, for i Bangkok var der lukket i weekenden. Vi fik at vide, at vi skulle få fat i flyselskab og rejseforsikringen. Det er klart, at hvis 100.000 personer danskere i udlandet alle skal over det officielle steder, så er det hele vel tæt på at bryde sammen. Vi kunne ikke få hul igennem, siger Jens Anton Nordestgaard.

Han foreslår med en vis ironi, at det måske havde været lidt bedre at lave en så drastisk udmelding en almindelig hverdag i stedet for fredag lige inden lukketid i Danmark.

Jens Anton Nordestgaard kunne søndag nat glæde sig over, at de var heldige og sikrede sig billet hjem fra det thailandske ferieparadis med Etihad Airways.

- Vi har tre mellemlandinger, og er efter planen hjemme i Billund fredag aften. Udenrigsministeret ringede og skrev en mail om, at vi SKULLE søge mod Danmark, da de måske lukker for alt. Vi havde ellers en billet hjem den 24. marts, siger Ikastboen, der senest har fået en melding om, at deres bookede billet måske slet ikke kommer i brug. Deres flyrejse er i alt fald også noget usikker.

- Når man opholder sig i 35 graders sommervejr med blå himmel og uden coronakrise, så er det svært at forholde sig til situationen i Danmark. Jeg kan i alt fald konstatere, at vi har det godt, hvor vi er.

Omvendt er han ikke i tvivl om, at turisterne bliver væk fra det sydthailanske ferieparadis.

- Der er næsten ingen folk tilbage. De er rejst hjem. Der var en restaurantejer, som fortalte mig, at for tiden mangler der 80 procent af det sædvanlige antal turister her i Krabi AoNang. De er udfordret og risikerer at måtte lukke deres forretninger, for de har ikke som i Danmark udsigt til at få hjælp gennem regeringen. Indtil videre i alt fald, siger Jens Anton Nordestgaard.

De kendte longtail boats har ikke meget at lave i øjeblikket. Foto: Privat