Ikast-værkerne har fjernaflæst målerne

Følg med i dit forbrug - Forbrugerwebben er i luften

Udgivet:02. juni 2016, 06.29

Læsetid:4 minutter

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

7 år siden

FORBRUG I 2014 og 2015 udskiftede Ikast El- og Varmeværk og Ikast Vandforsyning el-, varme- og vandmålere i Ikast samt fjernvarmemålere i Isenvad, Bording og Engesvang. Dette blev gjort med henblik på at implementere fjernaflæsning. Arbejdet er nu afsluttet, og seneste årsopgørelse er lavet via fjernaflæsning af målerne.

Etableringen af fjernaflæsning giver kunderne hos Ikast Værkerne mange fordele. Ud over, at aflæsningerne af forbruget nu sker automatisk og kan foretages hen over året, er der udviklet en ny Forbrugerweb.

Forbrugerwebben er en internetbaseret selvbetjeningsportal, hvor den enkelte kunde kan logge sig ind og se sit aktuelle el-, vand- og fjernvarmeforbrug alt efter hvilke type målere, der er fjernaflæst i husstanden.

Følg med i dit forbrug!

Muligheden for at følge med i eget forbrug og forbrugsmønster, er en netop en vigtig pointe.

- Vi har udviklet Forbrugerwebben i samarbejde med en række andre midt- og vestjyske forsyninger for at give vores kunder gode muligheder for at følge med i eget forbrug og forbrugsmønster, fortæller direktør Kaj Hansen.

- Da økonomien er noget af det, vi oplever, kunderne vægter højest, når de logger ind på Forbrugerwebben, er den økonomisk oversigt over forbruget det første de ser, fortsætter Kaj Hansen.

Han fortæller endvidere, at man kan følge sit forbrug time for time. Det betyder, at den enkelte kunde har mulighed for at følge med i, om for eksempel elforbrug eller vandforbrug fortsætter uændret hen over natten, hvor det ikke burde være tilfældet, eller om afkølingen på ens fjernvarme er, som den bør være. Ligeledes kan man opsætte alarmer, så man får besked via SMS, hvis der er et unormalt forbrug.

Kaj Hansen fortæller, at der er lagt historiske data ind i systemet for, at kunderne kan få mest mulig gavn af systemet fra opstarten. Hvis ikke, der blev lagt den form for data ind fra starten, skulle der først opbygges historiske værdier hen over det første års tid.

- Der kan dog forekomme enkelte huller i de historiske data for nogen kunders vedkommende, og det håber vi på forståelse for, siger Kaj Hansen.

Fokus på økonomien

Den økonomiske oversigt giver en god ide, om man er på rette vej. Den kan dog ikke afstemmes direkte i forhold til de fakturaer, man modtager fra Ikast Værkerne, men giver et billede inden for +/- 100 kr.

- Det er således ikke en 100 procent nøjagtig opgørelse, men dog et rigtig godt redskab til at holde øje med økonomien i forbruget, siger Kaj Hansen.

Benyt www.forbrugerweb.dk

De seneste måneder har Forbrugerwebben kørt i test hos udvalgte kunder, der har haft mulighed for at afprøve de forskellige services, som findes på den. Efterfølgende er der samlet op på de erfaringer samt kørt yderligere sluttest, og efter implementering af erfaringerne her fra, er Forbrugerwebben en realitet for alle fjernaflæste kunder i Ikast, Isenvad, Bording og Engesvang.

Forbrugerwebben kan besøges på www.forbrugerweb.dk og kan tilgås fra både pc, mobil og tablet. Der udsendes et brev til samtlige kunder, som fortæller mere detaljeret om, hvordan man opretter sig på Forbrugerwebben. I brevet vil der stå, hvilke koder man skal bruge første gang, man logger på.

Skulle man mod forventning ikke have modtaget brevet om Forbrugerwebben, er man meget velkommen til at henvende sig ved Ikast Værkerne. Når man har logget på første gang kan man oprette sig som bruger med e-mail og password, ligesom man herefter kan tilknytte NemID til sin konto.