Bryggeri på opkøb: Aqua d’Or er blevet solgt

Royal Unibrew overtager Fasterholt-firmaet fra Danone, der har været ejer siden 2015

23. november 2021, 08.06

Fasterholt-firmaet Aqua d’Or ejes nu af Royal Unibrew. Foto: Flemming Hansen

OPKØB Aqua d’Or har skiftet ejer. Royal Unibrew har opkøbt Fasterholt-selskabet, der står bag de kendte mineralvandsprodukter. Det oplyser Royal Unibrew i en meddelelse til fondsbørsen. Aqua d’Or Mineral Water er nok mest kendt for sine flasker med mineralvand med og uden brus. Flere kan formentlig også genkende selskabets flasker med iste.

Efter at være blevet grundlagt i 1987 er Aqua d’Or Mineral Water vokset til at blive en ledende aktør på både det danske og det svenske marked.

Stærkt brand

I 2015 blev selskabet overtaget af den franske fødevarekoncern Danone, som nu har solgt selskabet videre til Royal Unibrew.

- Jeg er meget glad for at kunne annoncere, at vi har indgået en aftale om at overtage Aqua d’Or, og vi ser frem til at byde vores nye kolleger velkommen til Royal Unibrew, siger Lars Jensen, administrerende direktør i Unibrew.

- Aqua d’Or har bygget et stærkt brand i vandkategorien i Danmark, og det passer strategisk meget godt til vores egen vandforretning i Danmark såvel som til vores strategiske fokus på produkter med lavt eller intet sukkerindhold, uddyber han.

Størst i Norden

Aqua d’Or er Skandinaviens største producent af naturligt mineralvand og læskedrik, og virksomheden beskæftiger mellem 75 og 90 medarbejdere på fabrikken i Fasterholt alt afhængigt af sæson.

Virksomheden har på det seneste taget førertrøjen på, når det gælder miljøstandarder for læskedrikke i Danmark. I gennemsnit består to tredjedel af flaskerne på danske butikshylder af ny plast. Men siden maj er alle Aqua d’Or-flasker lavet af ren genbrugsplast.

I 2019 var de også først med en flaske af ren genbrugsplast til det danske retursystem. Dermed er Aqua d’Or den drikkevareproducent i Danmark med det højeste forbrug af genbrugsplast.

Det har været op og ned regnskabsmæssigt de seneste par år. 2019 blev her i spalterne kaldt for et »vand-vittigt godt år«, da Fasterholt-firmaet satte rekord med et plus på 22,7 millioner kroner før skat.

I 2020 var det lidt sværere for firmaet at leve op til navnet som »Det gyldne vand«, da overskuddet før skat landede på 7,3 millioner kroner.

Hårdt ramt

Det fald i overskuddet var dog forventet.

Til Herning Folkeblad oplyste økonomichef Jesper Damkier ved sommertid sidste år, at omsætningen særligt i april og maj var hårdt ramt, og omsætningen her lå 50 procent under normalt niveau. Det skyldtes blandt andet, at virksomheden normalt sælger en del kildevand til flycatering og grossistmarkedet.

I 2020 havde selskabet en omsætning på omkring 180 millioner kroner.

Til sammenligning havde Royal Unibrew, der er det næststørste bryggeri i Danmark efter Carlsberg, i 2020 en omsætning på 7,6 milliarder kroner.

Unibrew oplyser, at overtagelsen af Aqua d’Or Mineral Water er betinget af de relevante myndigheders godkendelse.

Godkendelsen forventes at være på plads i første halvdel af 2022.