Ikast FC tog til målfestfor Harder-penge

Ikast FC har fået penge fra salget af Pernille Harder til Chelsea FC. De blev brugt på en tur til landskamp i Viborg, hvor Danmark mødte Malta

23. september 2021, 12.42

Ikast FC tog godt 100 pigespillere med til Viborg, da det danske kvindelandshold i aftes bankede Malta 7.0. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen

LANDSKAMP De stod og trippede en smule. Pigerne håbede, at bussen snart ville komme, så hele pigeafdelingen i Ikast FC kunne heppe på idolet Pernille Harder, som selv har rendt rundt på de lokale baner for år tilbage. Ikast FC var torsdag aften nemlig på vej til landskamp, hvor Danmark mødte Malta.

- Hun er mit store idol, og det er da for vildt, at vi skal se hende spille. Jeg har aldrig set landskamp før, lød det med forventning i stemmen fra Josefine Louise Hjortshøj.

Foran IBF Arena stod hun torsdag eftermiddag sammen med godt hundrede pigespillere fra Ikast FC.

- I forbindelse med Pernille Harders salg til Chelsea har vi været heldige at få en sum penge. De penge har vi valgt at bruge til at give vores pigeafdeling en fed oplevelse i form af en fælles tur til Viborg. Det er gratis at deltage, og vi har sørget for billetter og transport, sagde Nikolaj Rytter, formand for pigeafdelingen i Ikast FC.

Ved siden af Josefine Louise Hjortshøj stod Alexandra Rudenoka. Hun er også 10 år og drømmer som veninden ligeledes stort.

- Det bliver fedt at se kampen, og man kan da godt drømme lidt om at blive som Pernille. Det bliver en rigtig god aften, og jeg har heller aldrig set kvindelandsholdet spille kamp før, så jeg glæjer mig, lød det med et grin og et ekstra tryk på ordet »glæder« fra Alexandra Rudenoka.

Pigerne kunne efter kampen berette om en rigtig god aften, som Danmark i øvrigt vandt med hele 7-0, hvor Pernille Harder scorede til 4-0.

Alexandra Rudenoka (t.v.) og Josefine Louise Hjortshøj lige inden afgang. Begge piger ønskede mål fra Pernille Harder - og det ønske gik i opfyldelse. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen