Europæisk ydmygelse: Russiske klø til Herning-Ikast

HIH-kvinderne spillede langt under niveau og tabte EHF Cup-kampen mod Lada

17. februar 2020, 09.58

En skuffet Sarah Iversen græmmer sig efter Herning-Ikasts klare nederlag mod Lada Togilatti søndag eftermiddag. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold er for længst kvalificeret til kvartfinalerne i den europæiske EHF Cup.

Alligevel var det uventet, at HIH-kvinderne søndag eftermiddag løb ind i russiske klø i den sidste gruppekamp. Hjemme i IBF Arena i Ikast blev det til et nederlag på 28-38 mod Lada Togliatti, der også førte med 18-12 ved pausen.

Herning-Ikast kunne sikre sig førstepladsen i Gruppe D med blot ét enkelt point, Omvendt var gæsterne fra Togliatti tvunget til at vinde for at bevare chancen om avancement til kvartfinalerne.

Det ultimative krav ansporede tydeligvis russerne, som virkede langt mere motiverede, pågående og koncentrerede. Lada-spillerne var mødt op for at vinde. Til gengæld virkede det som om, at HIH’erne var bange for at tabe. I hvert fald var kun ét mandskab i besiddelse af vilje og den nødvendige tænding.

Med stor bevægelighed i offensiven og en aggressiv defensiv fik udeholdet en glimrende indledning. Efter syv minutter førte Lada med 7-3 - en føring, der efter et kvarter var udbygget til 12-5. På det tidspunkt så en vred og frustreret HIH-træner Mathias Madsen sig nødsaget til at tage sin anden timeout.

Men lige lidt hjalp det for Herning-Ikast. Angrebsmæssigt var der ingen struktur eller kvalitet over HIH’erne, der blev reddet af otte kasser fra Helene Fauske. Alle normandens mål faldt inden pausen.

I modsatte ende var værternes forsvar hullet som en si. Lada-stortalentet Elena Mikhaylichenko vadede ofte igennem HIH-defensiven, der havde svært ved at finde modsvar over for den russiske modstander, som havde alt for let spil. Der manglede tacklinger, der manglede tempo og der manglede gennemslagskraft. Symbolsk var det ligeledes, at Togliatti scorede på hovedparten af deres faser i undertal.

En opsang i pausen gav lidt opløftende takter hos Herning-Ikast, men i slutfasen endte en dårlig indsats med en decideret ydmygelse, som ad flere omgange gav Lada lette føringer på ni og 10 mål.

Først klokken 17.00 søndag spilles den anden kamp i Gruppe D - opgøret mellem tyske Bietigheim og Storhamar fra Norge. Her afgøres det, om Herning-Ikast fastholder førstepladsen i puljen. Kun en norsk sejr i Tyskland sender det midtjyske hold ned på andenpladsen.

Nederlaget til Lada Togliatti var HIH’ernes fjerde kamp i træk uden point. Forinden havde de danske pokalvindere tabt til Odense, Storhamar og Nykøbing Falster.

Herning-Ikasts næste opgave er onsdagens hjemmekamp i HTH Ligaen, hvor modstanderen er TTH Holstebro.