Fælles workshop for kunstnere til verdensgavlene

De 17 kunstnere bag det store Verdensmålsgavl projekt mødtes i Brande til præsentation af hinanden og deres værker

Udgivet:17. marts 2022, 10.30

Læsetid:1 minut

Et »familiebillede« fra Remisen Brande, hvor de 17 deltagende kunstnere fik mulighed for at mødes og præsentere deres værk for hinanden. Foto: Privatfoto

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

WORKSHOP Kunstnerne og de lokale repræsentanter for de 17 gavlbyer bag det storstilede Verdensmålsgavlprojekt mødtes i sidste uge i Brande.

Verdensmålsgavlene er en nutidig gentænkning af de ikoniske gavlmalerier i Brande fra 1968, da otte kunstnere gennem flere uger dekorerede den midtjyske by. Ikast-Brande Kommune har indbudt otte andre kommuner – i alt 17 byer til at være en del af den nye bæredygtige og internationale kunstattraktion.

Verdensmålsgavlene igangsættes som et semipermanent kunstprojekt, der i løbet af 2022 udfolder sig til en international kunstattraktion, da værkerne i udgangspunktet kun er tilgængelige frem til udgangen af 2027.

Lokalt skabes tværkulturelle samarbejder i byer og landsbyer sammen med kunstnerne – og på regionalt plan arbejdes med fælles udvikling af kunstformidling og netværk om kunst i det åbne rum ud fra de 17 verdensmål. Landsdækkende og internationalt er kunstnere og besøgende i højsædet i samklang med turistdestinationerne og de kunstaktører, der arbejder landsdækkende og internationalt.

Om Verdensmålgavlene

Verdensmålsgavlene er et fælleskommunalt projekt for Syddjurs, Hedensted, Varde, Skive, Struer, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande Kommune.

FN’s 17 verdensmål behandles kunstnerisk i den enkelte gavlby sammen med foreninger, lokalråd, borgere, institutioner og kunstnerne.

De 17 gavlbyer er: Tirstrup, Hedensted, Varde, Asp, Skive, Holstebro, Ringkøbing, Faster Astrup, Skjern, Skarrild, Herning, Sinding-Ørre, Timring, Engesvang, Nørre Snede, Ikast og Brande.

De 17 gavlværker præsenteres i perioden fra uge 17 til uge 40 i 2022. Herefter er værkerne tilgængelige for alle frem til udgangen af 2027