Første rigtige dimissionsfest i tre år

Udgivet:29. juni 2022, 07.00

Læsetid:1 minut

Louise Andersen sang foruden sin egen sang også Sanne Salomonsens »Hjem«, som hun sammen med sin makker havde hørt under opgaveskrivningen. Det begyndte som en overspringshandling, men pludselig blev sangen et udtryk for hele den sidste eksamensperiode.

FEST Det der videnskabsteori, nej det kan vi ikke li’, slet ikke når det var på zoom, nej.

Og underviser sagde »sæt billede på nu«, og der var sort på skærmen.

Corona det var en kæmpe bitch,

Pæda-gokker, syng med på dette HIT!

Louise Pedersen er netop blevet uddannet pædagog, og her ses et vers i den sang, hun skrev til dimissionsfesten på VIA Pædagoguddannelsen i fredags. Melodien er Jutlandia, og festsangen var med til at skabe en fest på uddannelsen.

- Det er den første dimissionsfest på pædagoguddannelsen i tre år, så det siger jo lidt det hele om vores studietid, lød det fra en af de øvrige nyuddannede pædagoger, Sabrina Karlsen.

Uddannelsesleder Kristine Buus Johansen roste pædagogerne, som hun undertregede, at vi virkelig har brug for.

- De næste mange år vil der komme til at mangle rigtig mange pædagoger. Det vil I komme til at møde. I kommer til at skulle indgå i praksisser, hvor I skal finde nye veje og nye løsninger. Her skal I bruge den erfaring, I har med jer fra uddannelsen og være opstillingsparate, innovative og nytænkende. Så bring jer selv i spil. Tro på, I har noget at bidrage med, for derigennem får I en vigtig rolle og opgave og skal være med at opretholde og udvikle pædagogiske tilbud med høj kvalitet, som er afgørende for alle de mennesker, I nu skal ud og møde, lød det fra Kristine Buus Johansen.

Uddannelsesleder Kristine Buus Johansen opfordrede blandt meget andet pædagogerne til at udfordre deres umiddelbare forestillinger og at huske at gå på opdagelse.
40 nyuddannede pædagoger kunne lade sig fejre i fredags. Foto: Henrik Ole Jensen