Kirken åbner for inspiration og fællesskab

Menighedsaftener i Kirkecentret er tilbage med besøg af Ribes biskop, Elof Vestergaard

19. september 2021, 07.05

Elof Vestergaard, biskop i Ribe Stift. Foto: Jakob Stigsen Andersen

KIKRE Ikast Kirkecenter er igen klar til at åbne lokalerne for inspiration og fællesskab.

Provst Poul Erik Knudsen skriver i en pressemeddelelse, at en ny sæson med menighedsaftener venter lige om hjørnet.

Efter mange aflysninger på grund af corona glæder udvalget for Menighedsaftener sig til igen at byde indenfor til en række spændende foredrag over efterår og vinter med fokus på kristentroens rolle i kirke og samfund.

Første foredrag er tirsdag 21. spetember hvor biskoppen fra Ribe Stift, Elof Vestergaard, holder foredrag over emnet »Hvad gør billedkunsten i kirken for vores gudstjeneste og for vores tro.«

God tradition

Evangelisk luthersk kristendom understreger betydningen af ordet, der høres. Billedet har dog også sin plads og befordrer måske idag endda et nyt møde med evangeliet.

Elof Vestergaard er selv ud af en billedhuggerfamilie med farfar, far og søster som aktive billedhuggere. Han har skrevet bøger om kristen kunst og har et stort og udbredt kendskab til flere kirketraditioners kunst. Alt sammen noget han vil tage frem denne aften og gøre deltagerne klogere på og bedre rustede til at se kristendommen i kunsten.

Udvalget for Menighedsaftener håber at se mange til denne spændende aften og til de kommende foredrag, således at en rigtig god tradition fortsat kan vise sig livskraftig og bære med på det, som er Menighedsaftenernes motto »Inspiration og fællesskab.«