Ikast kunstner har været aktiv i corona-tiden

Jens Christian Jensen udstiller nye værker på Galleri Progres i Hundslund ved Odder

31. oktober 2020, 05.00

Uden titel, 2020, assemblage af papir (tegneseriefragmenter) i kasseramme, 55 x 55 x 7 cm Foto: PrIvat

KUNST Fra lørdag den 10. oktober til og med lørdag den 14. november 2020 viser galleriet Progres nær Hundslund udstillingen “Ny Kant” med værker af billedkunstneren Jens Christian Jensen , Ikast. Han har brugt foråret og sommerens nedlukning til at producere en række nye finurlige værker.

Jens Christian Jensen er en udpræget ting-samler med en fint blik for det smukke i det hverdagsagtige og for den kunstneriske værdi i nedslidte og kasserede genstande. Fundene får fornyet æstetisk værdi i værkerne - samtidig med at tingenes oprindelige betydning stadig fornemmes.

Ud over brugen af klassiske skulpturelle materialer som granit, jern og træ er mange af de udstillede værker opbygget af mere utraditionelle materiale-sammenstillinger, som for eksempel indeholder læder, papir, plast, bambus, glas og skiffer.

I udstillingen “Ny kant” viser Jens Christian. Jensen påny sit kreative potentiale: Gennem eksperimenter og nye materialekombinationer opbygges værkerne ved ophobninger, gentagelser eller lagdeling af enkeltelementer. Som altid er alle proportioner og enkeltdele heri nøje afstemte.

I adskillige assemblager gør han således brug af en nærmest “kaotisk” ophobning af mange enkeltelementer. For eksempel et utal af frimærker, rationeringsmærker, kobberstykker, nummerplade- og blyantsfragmenter.

Uden titel, 2018, skulptur af rustpatineret jern, 61 x 81 x 81 cm. Foto: Privat
Uden titel, 2020, cylinderformet skulptur af træplader, ø: 25 cm, h: 43 cm. Foto: Privat