Frivilligheden sættes i udbud

Årets Frivillig Børs, der afvikles for tredje gang har deltagrne på plads

Udgivet:25. april 2015, 05.44

Læsetid:3 minutter

Projektgruppen bag FrivilligBørs 2015 består af Kurt Larsen, Margit Andersen, Henrik Louring, Brian Møller Nielsen, Jacob Lauridsen, Lotte Møller, Keld Bertelsen, Vibeke Grønskov, Charlotte Holleufer og Lisbeth Aarup Nielsen samt Thomas Juul, som var fraværende til mødet. Foto: Søren Kloster Sørensen

Ikast-Brande FrivilligBørs i Ikast-Brande Kommune er klar til at prøve frivilligheden af i Ikast-Brande for tredje gang.

Børsen, hvor friviligheden ikke er til salg, men i udbud - mødes foreninger, erhvervsliv og kommune for at tilbyde og efterspørge frivillige tjenester hos hinanden

De foregående to år har været en bragende succes, og tovholder og børsboss Kurt Larsen håber, det vil fortsætte.

- Nu bliver det spændende at se, om det har bidt sig fast her på tredje år, så det bliver en fast tradition, siger han.

Projektgruppens 11 medlemmer har gennem det sidste halve år tids mødtes en gang om ugen og er ved at få de sidste detaljer på plads.

Og der er virkelig meget at holde styr på - i hvert fald hvis man skal tage efter det lange skema med arbejdsopgaver, som blev projiceret op på lærredet til mødet.

Grønne løsninger

Opgaverne lyder på alt lige fra kontakt med sponsorer over prisen på kaffe i Remisen til fremskaffelse af forklæder til byrødderne, som på Børsen skal servere for gæsterne.

Når en opgave er på plads, bliver den gjort grøn på skemaet.

- Den kan vi også gøre grøn. Det er nu sådan en dejlig farve, lyder det fra Vibeke Grønskov, der er frivillighedskoordinator i Ikast-Brande Kommune, da endnu en opgave kan få et flueben.

En af de ting, der bliver vendt på mødet, er tilmeldingsmodulet på FrivilligBørsens hjemmeside. Den har voldt arrangørerne en del hovedpine den sidste tid. Det skulle der meget gerne snart komme styr på, og hvis folk stadig møder udfordringer, opfordrer leder af Frivilligcenteret Charlotte Holleufer til, at man kontakter hende.

Private tilbud

Et nyt tiltag i år er, at privatpersoner også kan melde sig til Børsen og tilbyde eller efterspørge en ydelse. Det kunne for eksempel være, hvis man mangler nogle at sparre med i forhold til et konkret, individuelt projekt.

Succesen med FrivilligBørsen, hvis grundtanker har rødder i Holland, har også bredt sig til andre dele af landet. Ikast-Brande var det første sted i Danmark til at holde en FrivilligBørs, og igen i år kommer der repræsentanter rundt om fra hele landet for at finde inspiration i RemisenBrande.

Ingen binder snørebånd

Som traditionen næsten foreskriver bliver der også plads til festlige indslag, udklædninger og konkurrencer.

Tidligere er den bedste børsoptræden blevet vurderet af arrangørerne, men i år er det alle deltagerne, der skal stemme. Derudover kommer der formentlig også overraskelser på dagen, som arrangørerne endnu ikke kan løfte sløret for.

Børsbossen Kurt Larsen og resten af gruppen er ved godt mod i forhold til at blive klar, og selvom der ligger mange timers hårdt slid bagved, gør de det gerne.

- Det er jo en fornøjelse at arrangere, når alle deltager og tager fra. Her er der ingen, som sidder og binder snørebånd, når der skal træffes beslutninger, siger børsbossen.