DET ER DIT VALG - KV21

Overraskelse ved valgmøde i Blåhøj: To nye borgmesterkandidater meldte sig på banen

To nye kandidater som kommunal førstemand meldte sig pludselig på banen

26. oktober 2021, 06.49

Lotte Stoltenborg fra Fælleslisten erklærede sig i aftes som borgmesterkandidat. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST-BRANDE Feltet af borgmesterkandidater blev ved vælgermødet i aftes i Blåhøj Hallen pludselig øget fra fire navngivne kandidater til byrådsvalget til seks.

Det skete, da det store panel som »udgangsbøn« fik lov til at nævne navnet på den person, som de ville pege på som borgmester efter kommunalvalget tirsdag 16. november.

Ikke overraskende pegede Venstre på den nuværende borgmester Ib Lauritsen, mens de to konservative i panelet pegede på Annette Mosegaard. Dansk Folkeparti pegede på Simon Vanggaard som borgmester, mens socialdemokraterne så klart foretrak Kasper Pauli Pedersen som førstemand for Ikast-Brande Kommune.

Det samme gjorde i øvrigt Enhedslisten.

Nye borgerlige og Kristendemokraterne var ikke helt klare i mælet, men det var Fælleslisten til gengæld.

- Vi har fået fortalt, at hvis man vil have indflydelse, så skal man være sammen med en af de store grupperinger i byrådet. Vi har nu erfaret, at sådan forholder det sig ikke. Derfor peger vi på vores egen borgmesterkandidat, sagde Lotte Stoltenborg.

- Hvem, ville forsamlingen vide.

- Ja, det er altså mig, fortsatte Lotte Stoltenborg, der efter en enkelt periode i byrådet altså stiller op som borgmesterkandidat.

Det samme gjorde Kirsten Merrild fra Frihedspartiet i øvrigt også.

- Jeg ved ikke, om man kan blive borgmester som en slags løsgænger uden for partierne, men jeg stiller mig altså i al beskedenhed til rådighed som borgmester, sagde den 70-årige pædagog fra Nørre Snede.