Højt humør over Landsskuet

Landsskuet blev i går åbnet med optimisme og øget besøgstal

Udgivet:04. juli 2014, 12.48

Læsetid:2 minutter

Brian Kjær Andersen
Erhvervsredaktør| bri@herningfolkeblad.dk

Humøret var højt, da Landsskuet åbnede i går. Årets gæstetaler var Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der blev efterfulgt af formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, byens borgmester, Lars Krarup (V), og slutteligt Landsskuets formand, Kristian Gade.

Fælles for talerne var en optimisme på landbrugets vegne.

- Landbruget er et af de vigtigste erhverv, og 183.000 beskæftigede er et tal, der ikke siger så lidt, lød det fra Kristian Thulesen Dahl.

En helt ny indsigt

Flere af talerne refererede til den aktuelle kampagne fra organisationen Landbrug & Fødevarer, der hedder »Fremtiden er ikke så sort, som den har været« som et godt pejlemærke for stemningen i faget.

- Folk har fået øjnene op for, at landbruget bidrager med rigtig meget. Vi skaber arbejdspladser og sikrer, at produktionsvirksomhederne har noget at arbejde med, sagde Landsskue-formand Kristian Gade.

Fremgang i besøgstal

Det store dyrskue havde på åbningsdagen en pæn fremgang i besøgstallet i forhold til det seneste par år, og det kan give forhåbninger om at overgå sidste års samlede tal på 50.000 besøgende. 15.848 besøgte i går Landsskuepladsen mod 15.434 sidste år.

Alle 2500 dyr blev bedømt i går, og konkurrencerne fortsætter med finaler de kommende dage frem til og med lørdag eftermiddag.

Læs også på herningfolkeblad.dk
Landsskuet blev åbnet	 Landsskuet blev åbnet
Læs også på herningfolkeblad.dk:
Landsskuet blev åbnet