Kunne uden Bo Henriksen: FC Midtjylland gik målamok mod OB og hentede første superliga-sejr

To dage efter Bo Henriksens fyring vandt FCM med Henrik Jensen som midlertidig cheftræner 5-1 over OB

Udgivet:29. juli 2022, 21.04

Læsetid:2 minutter

Pione Sisto (t.v.) scorede målet til 5-1. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

10 måneder siden

FODBOLD Uden Bo Henriksen som cheftræner - han blev fyret onsdag aften - tog FC Midtjylland fredag aften sæsonens første sejr i superligaen. Med Henrik Jensen som midlertidig cheftræner vandt Ulvene 5-1 over et modløst OB-mandskab, der ellers havde fordel af hjemmebane.

Ved pausen var stillingen 1-1, og alt så åbent ud, men så gik det stærkt i anden halvleg. I løbet af blot 21 minutter fra det 52. minut til til det 73. minut udbyggede FCM føringen til 5-1 og dominerede totalt kampen herfra.

Anders Dreyer bragte FCM foran 1-0 midtvejs i første halvleg, da han udnyttede en stor brøler fra OB-målmand Hans Christian Bernat.

Otte minutter senere blev det 1-1. Selv om FCM havde mange spillere med hjemme at forsvare i eget felt, var der stor ubalance, og så kunne Mads Frøkjær flot sparke kuglen i nettet.

Ved pausetid var der ikke meget, der indikerede, at kampen skulle udvikle sig til en målfest. Men sådan blev det.

Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Sory Kaba og Pione Sisto scorede på kort tid de fire mål, og flere af dem var flotte perler.

Målet til 2-1 kom efter, at Sory Kaba spillede en perfekt bold i dybden, som Gustav Isaksen tog et flot løb efter, og han udplacerede OB-keeper Hans Christian Bernat, der ikke havde nogen sjov aften i målet.

Anders Dreyer viste igen flot sparketeknik, da han gjorde det til 3-1. Det ville Sory Kaba ikke stå tilbage for, så han scorede kort efter på endnu et langskud.

Også aftenens sidste scoring - sat ind af Pione Sisto - var en perle. Sisto trak ind fra kanten og krøllede bolden op i det lange hjørne. 5-1 og kæmpe jubel i FCM-lejren og hos de medrejsende FCM-fans.

Næste opgave for FCM bliver tirsdag aften på udebane mod Benfica. Det gælder det første opgør i tredje runden af kvalifikationen til Champions League.

I superligaen er næste modstander Lyngby på udebane på næste fredag.

Genlæs aftenens superligaduel fra Odense her i Ritzaus liveblog ...