Til kamp for fotokunsten: Populære fotoudstillinger vender tilbage til Ikast

For anden gang slår Kunstpakhuset dørene op for den censurerede fotoudstilling »Til kanten«

Udgivet:31. maj 2022, 09.12

Læsetid:2 minutter

Fotografen til pr-fotoet hedder Jørgen Overgaard. Hvad manden der er portrætteret hedder vides ikke. Foto: Pr-Foto

Af Mikkel Korsgaard Christense
mkc@ikastavis.dk

1 år siden

UDSTILLING - I det coronaramte år 2020 måtte vi desværre aflyse vores åbne censureringer til fotoudstillingen »Til kanten« og »Inside«. Nu er begge begivenheder heldigvis tilbage som en del af vores aktiviteter.

Kunstrerisk leder Bente Jensen fra Kunstpakhuset fortæller den glædelige nyhed til Herning Folkeblad og tilføjer:

- Vi havde en positiv oplevelse ved det seneste arrangement, hvor kvaliteten på de udstillede billeder og publikums begejstring for en seværdig fotoudstilling indfriede vores forventninger. Derfor ser vi nu frem til den anden udgave af udstillingen »Til kanten«, som dermed er blevet en tilbagevende begivenhed i vores udstillingsprogram, siger Bente Jensen.

Konceptet udviklet

Faktisk er det i alt nu femte gang, fotoudstillingen finder sted i det hele taget. Arrangementet så dagens lys, da det nu lukkede Danmarks Fotomuseum tidligere holdt tre udstillinger under konceptet: »Godt fotografi, der forundrer og begejstrer«.

- Det er et rigtig godt, gennemarbejdet og populært udstillingskoncept, som vi har udviklet lidt på. Vi forventer igen stor interesse både fra deltagende fotografer samt et publikum, der gerne vil se god fotokunst, fortæller Bente Jensen og supplerer sig selv:

- Arrangementet er interessant, da både amatørfotografer og professionelle dyster på lige fod, og der fremkommer en udstilling med noget af det ypperligste indenfor fotografi. Kunstfotografiet synes at have lidt trange kår herhjemme, men det vil vi være med til at lave om på og højne, siger den kunstneriske leder.

Åben censurering

Udvælgelsen af fotografierne til udstillingen foregår som åben censurering søndag 12. juni over middag, hvor alle er velkomne til at overvære dommernes arbejde.

- Udtagelsen har den spændende dimension, at dommerne antageligt vil vægte deres ord og være mere uddybende i deres meninger og argumentation, når der er publikum til stede, forklarer Bente Jensen.

Til at udtage billederne til udstillingen er der også denne gang valgt, hvad Bente Jensen kalder et særdeles stærkt team af danske fotografer.

- Dommerpanelet udgør underviser på Medieskolerne og fotograf Ragne Sigmond, fotograf og visuel kunstner Carsten Ingemann samt fotograf Kennet Havgaard.

En stor del af spektret indenfor fotografi bliver dækket af dommerne, da de er forskellige i deres billedsyn, baggrund og tilgang til fotografiet, siger Bente Jensen.

»Til kanten« vises i perioden 18.juni - 17. juli sammen med Kunstpakhusets censurerede udstilling »Inside 2022«.

- Der bliver således rig lejlighed for publikum til at opleve de fleste former for kunst i form af maleri, tegning, grafik, foto, mixed media, skulptur, installation og kunsthåndværk.

Er man interesseret i at deltage med værker til censureringerne kan man kontakte os og høre nærmere om deltagerbetingelserne. Det kan nås endnu - tilmeldingsfristen er nemlig først 3. juni, fortæller Bente Jensen.