Menighedsråd tæt på mål

Udgivet:08. oktober 2020, 17.00

Læsetid:1 minut

Suppleringsvalget i Christianshede Sogn i aftes gav kun et ekstra medlem til menighedsrådet, og sognet må nu søge dispensation hos biskoppen. Foto: Privat

Jette Aaes
Egnsredaktør| jaj@ikastavis.dk

3 år siden

MENIGHEDSRÅDSVALG Medlemmerne af menigheden i to lokale sogne, Christianshede og Ejstrup, mødtes i aftes atter til afstemning til menighedsrådsvalget.

Til det ordinære menighedsrådsvalg 15. september lykkedes det ikke finde kandidater nok til at udfylde alle pladser i de respektive sogne, som dermed måtte ud i suppleringsvalg, der som i alle andre sogne med samme udfordring fandt sted i aftes.

Christianshede, der er organisatorisk er lagt sammen med Bording i et fælles menighedsråd, manglede efter valgaftenen i september to kandidater. Efter at have ledt med lys og lygte lige siden, lykkedes det til suppleringsvalget af finde en enkelt kandidat mere, som blev valgt i Kirkestuen i Bording i aftes.

Tro på dispensation

- Vi mangler desværre stadig en kandidat fra Christianshede, konstaterer menighedsrådsformand i Bording og Christianshede Sogn, Erling Østergaard.

- Men nu går vi til biskoppen og beder om dispensation til at lade det nye menighedsråd arbejde med ni medlemmer i stedet for ti. Jeg tror på, vi kan få den tilladelse, siger Erling Østergaard.

Ejstrup i mål

Ejstrup Sogn, der deler menighedsråd med Gludsted, manglede blot en enkelt kandidat efter det ordinære valg i september.

Til suppleringsvalget fandt sognet to kanidater, og dermed fik sognet både fyldt menighedsråd og tilmed en suppleant..