Det var kommunaldirektørens idé

Om den dag Ikast-Brande Kommune fik doneret en fane af Danmarks-Samfundet

Udgivet:05. januar 2020, 10.34

Læsetid:1 minut

Fanen, der er doneret af Danmarks-Samfundet, står opstillet i byrådssalen. Foto: Flemming Staal

Af Carsten Dalgaard Lokalafdelingsformand for Danmarks-Samfundet

Ikast I forbindelse med planlægningen af dagen for Danmarks Udsendte / Veterandagen torsdag 5. september på Rådhuset i Ikast deltog undertegnede som lokalafdelingsformand for Danmarks-Samfundet i et møde på Rådhuset. Danmarks-Samfundet har siden 1908 doneret Dannebrogsflag og Dannebrogsfaner til en lang række modtagere i Danmark, Sydslesvig og andre steder, hvor danskere forsamles.

På vej hen af korridoren, efter mødets afslutning, fulgtes kommunaldirektør Flemming Storgaard og jeg.

Så siger Flemming: »Kunne det tænkes, at Danmarks-Samfundet ville donere en Dannebrogsfane til Ikast-Brande kommune?«

Jeg kunne blot svare: »Det vil jeg gerne undersøge«.

Senere samme aften faldt jeg på Facebook over en notits med billeder, der kundgjorde, at Assens kommune netop have fået doneret en Dannebrogsfane fra Danmarks-Samfundet, som i 2019 markerede 800 året for Dannebrog.

Min tanke var så ganske klar. Når Assens kommune kan få en fane, så kan Ikast-Brande kommune vel også. Denne tanke blev behørigt bekræftet ved en henvendelse til Danmarks-Samfundets landskontor i Idrættens Hus i Brøndby. Gå du blot i gang, lød det dejlige svar.

Således gik det til, at vi, der var forsamlede i Byrådssalen torsdag 5. september efter hyldesten til Danmarks Udsendte / Veteraner, kunne indvie en Dannebrogsfane til brug for Ikast-Brande kommune.

De tre sømislagningsmarkeringer blev foretaget af Hans Jørgen Børsting for Hendes Majestæt Dronningen, Claus Gabriel for Fædrelandet Danmark, og Simon Skipper Vanggaard for modtageren Ikast-Brande kommune.

Dannebrogsfanen står nu opstillet i Byrådssalen i sin fanefod. Det hele doneret af Danmarks-Samfundet til Ikast-Brande kommune.