- Det er vigtigt at have et globalt udsyn og opleve

En lokal frivillig ønsker et større internationalt perspektiv og initiativ i Ikast. Det har han fået, og nu kommer det hjembyen til gavn

Udgivet:16. juli 2022, 08.00

Læsetid:1 minut

Flemming Staal har på kongressen i Aarhus talt med mennesker fra hele verden. Inspirationen skal nu komme KFUM og KFUK i Ikast til gavn. Foto: Magnus Najbjerg

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

FRIVILLIGHED 64-årige Flemming Staal fra Ikast har det meste af sit liv været frivillig.

Faktisk har han været aktiv hos KFUM og KFUK i Ikast, siden han var 15 år, og han bliver fortsat på sin plads.

Kigge ud i verden

Nu sidder han i bestyrelsen, og Flemming Staal er gået skridtet videre. Han er nemlig draget ud af komfortzonen i Ikast for at hente inspiration, som skal med hjem til byen.

Målet er blandt andet, at foreningen herhjemme skal blive bedre til at turde mere fremadrettet.

- Jeg har fået snakket med en masse spændende mennesker, som har rejst fra den anden side af kloden for at deltage. Så jeg håber at kunne bringe en masse nye ideer og indsigter med hjem til min forening, så vi bliver endnu bedre og får mere mod på at kigge ud i verden og lade os inspirere til nye initiativer og rejser, fortæller Flemming Staal til Ikast Avis.

Partnerskaber på tværs

Ildsjælen har netop tilbragt en uge i Aarhus, som danner rammen om YMCA World Council.

Sammen med 1100 andre deltagere har han været af sted for at sætte nye mål, skabe nye partnerskaber på tværs af landegrænser og inspirere til nye tiltag indenfor YMCA, som er verdens største børne- og ungeorganisation.

Flemming Staal har været med som såkaldt Global Ambassadør fra KFUM og KFUK i Ikast.

I rollen som Global Ambassadør på World Council har det været hans ønske at inddrage det globale perspektiv til sin egen forening i Ikast.

- Det er vigtigt at have et globalt udsyn og opleve, hvordan andre mennesker i verden lever, siger Flemming Staal.

KFUM og KFUK

KFUM og KFUK er en kirkelig børne- og ungdomsbevægelse, der tilbyder børn og unge aktiviteter lokalt, lejre og festivaler over hele landet samt et globalt fællesskab gennem YMCA og YWCA.

Det er den ene af de to verdensbevægelser, som KFUM og KFUK bliver værter for i sommeren 2022.

I sidste uge har Aarhus således dannet rammen om vidensdeling, inspiration og nye samarbejder - alt sammen med det fælles mål at gøre nutidens unge mennesker bedre rustet til at være med til at løse fremtidens udfordringer.

Over 30 millioner unge verden over er medlemmer af YMCA/YWCA, som er paraplyorganisation for danske KFUM og KFUK.

Kilde: YMCA og YWCA