Sidste weekend inden juleaften: Julen får et strejf af solskin

Den sidste weekend inden jul står blandt andet på kreativ julegaveproduktion, koncert og trylleshow i Strøgcentret

Udgivet:15. december 2021, 06.19

Læsetid:1 minut

Henny Solskin er kendt fra flere tv-optrædener og sit show med fest, farver og levende dyr. Foto: Henrik Ole Jensen

Camilla Abildgaard Norup
Egnsredaktør

1 år siden

JUL Hvis der er børn, der sveder lidt over, hvad de skal ligge under træet til forældre og bedsteforældre til jul, så er der hjælp at hente i Strøgcentret denne lørdag.

Vores Ikast er vært for en julegave-workshop, hvor børn ved hjælp af tekstil kan trylle kreative julegaver frem.

Gamle venner spiller op

Mens børnene maler, klipper og klistre kan de voksne passende lytte til julekoncert med musikduoen »Old Friends«, som står for at skabe en hyggelig stemning. Duoen er, som navnet antyder, gamle venner. De har øvet sig intensivt i et par år, og nu er makkerparret klar til at drage ud for at underholde igen. Duoen spiller mest musik fra før nullerne - musik, som har været en del af lydsporet til deres liv.

De diske op med god, traditionel julemusik tilsat et par eksempler fra deres »normale« repertoire. De glæder sig til at spille og synge i Strøgcentret og vil gøre alt for, at man kommer i den helt rigtige julestemning.

Trylleshow med dyr

Tryllerierne fortsætter søndag, men i en anden form. Her gæster humørsprederen og tryllekunstneren Henny Solskin handelsgaden med sit trylleshow.

- Showet henvender sig til børn og barnlige sjæle i alderen 0 til 99 år, og publikum inddrages i showet, så der forhåbentlig kommer smil på læben og et godt grin, lyder det fra Vores Ikast-chefen, Jan Birk Knudsen.

Med sig har tryllekunstneren, der kommer fra Isenvad, en masse fest, farver og levende dyr. Efter showet må dyrene klappes og fodres.