Pokal-trøst ved Final4: Herning-Ikast snuppede tredjepladsen

HIH uden flere profiler nedkæmpede København Håndbold ved pokalstævnet i Odense

Udgivet:06. juni 2021, 19.16

Læsetid:2 minutter

Michala Møller, HIH’s talentfulde playmaker, nettede ni gange i søndagens Final4-opgør mod København. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold missede pokalfinalen, men den midtjyske topklub fik trods alt oprejsning med hjem fra weekendens Santander Final4-pokalstævne i Odense.

Søndag kunne HIH’erne juble over sejr i kampen om tredje- og fjerdepladsen, hvor København Håndbold blev nedlagt med 36-27 i Sydbank Arena, hvor midtjyderne førte 19-14 ved pausen.

Tredjepladsen er et lille plaster på såret for Herning-Ikast-holdet, der lørdag tabte semifinalen mod Odense efter forlænget spilletid.

I det opgør måtte både keeper Sabine Englert og playmaker Simone Petersen udgå med hovedskader, og kun sidstnævnte var i stand til at deltage i andendagsgildet ved Final4. Her måtte HIH atter undvære skadede Helene Fauske, mens cheftræner Kasper Christensen valgte at økonomisere med kræfterne hos sygdomsramte Ingvild Bakkerud.

Læs også på herningfolkeblad.dk
<span>HIH-træner stolt af sæsonen:</span> Har bevist, at vi hører til i toppen <span>HIH-træner stolt af sæsonen:</span> Har bevist, at vi hører til i toppen
Læs også på herningfolkeblad.dk:
HIH-træner stolt af sæsonen: Har bevist, at vi hører til i toppen

Balancen ramte træneren og Herning-Ikast holdet perfekt mod København.

I fraværet af Fauske - og med periodevise pauser til Bakkerud - trådte især bagspillerne Michala Møller og Simone Petersen i karakter med en stribe fornemme gennembrudsmål og scoringer fra distancen.

Den unge duo nettede 15 gange i dysten, hvor Herning-Ikast førte med fire pinde i midten af første halvleg.

Efter pausen formåede HIH-enheden at fordoble og øge forspringet mod københavnerne, som havde svært ved at nedbryde modstandernes forsvarsmur, hvor også målvogter Jessica Ryde imponerede med en stærk præstation.

Offensivt var der tillige skarphed fra fløjen Cecilie Brandt, der scorede fem gange, og ikke mindst var der et længe ventet og højest overraskende comeback til Sarah Iversen.

Den 31-årige stregspiller, der blev mor i januar, har i de seneste måneder været med på bænken hos HIH, men uden at komme på banen.

Det gjorde københavneren søndag, hvor hun var involveret i de sidste 20 minutter - og modtog eftermiddagens største jubelbrøl fra tilskuerpladserne.

Stregslideren kvitterede med tre scoringer, en assist og en enkelt to minutters udvisning.

HIH-topscorer i bronzekampen blev Michala Møller med ni træffere.

Senere søndag spilles pokalfinalen mellem Odense Håndbold og Nykøbing Falster Håndbold.