Red byen på to timer: Udendørs escape rooms kommer til Herning

I weekenden åbnede Ikast-virksomheden City Escape for, at herningenserne kan tage på eventyr i Hernings centrum

12. marts 2021, 12.08

Når deltagerne kaster sig ud i en City Escape-opgave, får de udleveret en iPad og en kuffert fyldt med gadgets, som de skal bruge til at løse opgaverne. Til missionen »Operation Mindfall« skal der eksempelvis blandes væsker for at skabe en antivirus. Foto: PR-foto

IKAST/HERNING De såkaldte escape rooms, hvor deltagerne skal finde ledetråde og løse gåder for at »slippe ud« af et lukket rum, er de senere år blevet meget populære.

Senest er genren blevet udvidet med udendørs escape rooms, og fra den kommende weekend kommer konceptet til Herning via virksomheden City Escape.

Den er ejet af Ikast-parret Lasse Jakobsen og Pil Hibiscus, der lover spændende udfordringer for de kunder, som prøver kræfter med det nye tilbud.

- Vores kunder melder tilbage, at det er en fed måde at bruge byen på, og at de bliver udfordret på en rigtig god måde, siger Lasse Jakobsen.

City Escape begyndte i Esbjerg, hvorefter Aalborg og Odense blev koblet på, og nu kommer det så til Kolding, Randers og Herning, hvor opgaverne begynder på Torvet og sender deltagerne rundt i Hernings gader.

- Vi bruger byens rum, og det er både super sjovt og spændende, siger Lasse Jakobsen og lover en oplevelse på niveau med de kendte, indendørs escape rooms.

Internationalt koncept

Deltagerne skal gennemføre en spionmission og bliver udstyret med en iPad og en kuffert fyldt med gadgets, som de skal bruge til at løse en række opgaver inden for to timer.

I Herning kan man kaste sig ud i »Operation Mindfall«, hvor der skal blandes en hemmelig antivirus til at modvirke den virus, som en terrororganisation har puttet i drikkevandet for at hjernevaske befolkningen.

- Det er virkelig godt lavet. Vi bruger et internationalt koncept, som også findes i New York, London og Paris, siger Lasse Jakobsen.

Han forklarer, at flere hold kan dyste mod hinanden på samme tid, hvilket har været en succes til firmaarrangementer.

Missionerne kræver hold på to til seks deltagere og holder sig dermed også inden for de nuværende coronarestriktioner, hvis deltagerantallet holdes nede på fem.

Flyttet sammen i Ikast

Kæresteparret Lasse Jakobsen og Pil Hibiscus er netop flyttet sammen i Ikast og driver i fællesskab en række virksomheder. Eventyret begyndte i Esbjerg, hvor parret også har fysiske escape rooms samt driver konceptet Action World med blandt andet lasergames og paintball. Seneste påfund er City Escapes, som nu breder sig ud over landet og altså rammer Herning i denne weekend.

- Vi har egentlig først officiel åbning næste weekend, men vi blev klar hurtigere end forventet, og derfor åbner vi for de første allerede nu, siger Lasse Jakobsen.

Stress på den gode måde

Han forklarer, at det har vakt opsigt i de andre byer, når der vandrer grupper rundt med kuffert, iPad og udklædning og forsøge at løse de forskellige udfordringer.

- 20 procent når det ikke inden for tiden, og mange kommer først tilbage, lige før tiden udløber, så du skal nok blive udfordret. Du ved aldrig, hvor mange opgaver der mangler, så du skal nok nå at få stress - på den gode måde, siger Lasse Jakobsen.

Til at begynde med er der to missioner at vælge imellem, men ifølge Lasse Jakobsen vil andre løbende blive føjet til, og til sommer vil der være fire i Herning.

- Nu går vi ind i højtiden for konceptet, så vi er spændt på at se, hvordan det går, siger han.