Kræftens bekæmpelse sætter gang i foredragsrække

At leve og at dø er den første af efterårets muligheder på at blive klogere på livet, sygdom og død

9. september 2018, 05.01

Ruskjærholm lægger lokaler til flere af efterårets foredrag i Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling. Foto: PRIVAT

KRÆFT Hvis vi bliver spurgt om, hvad der er rigtig svært i livet, så vil de fleste tænke på situationer, hvor vi mister nogen, vi holder af.

For mange vil der også være en meget svær periode, hvor det står klart, at døden nærmer sig. Det er denne periode, der er i fokus, når Kræftens Bekæmpelses Lokalforening inviterer til foredrag på "Ruskjærholm", torsdag 6. september.

Her vil Anjee Gitte Carlsen fortælle om den periode, hvor hun og hendes mand vidste, at han skulle dø af en ondartet hjernetumor, hvorimod hun skulle leve videre.

Hun fortæller om de to forskellige rejser, det var for parret, om kunsten af leve i nuet, om at tale åbent om døden, om at bede om og tage imod hjælp.

Selv om man måske ikke selv er direkte berørt af emnet, så vil der altså også være inspiration til de mange, der er en del af netværket for mennesker, der er i situationen.

Anjee Gitte Carlsen er uddannet lærer og psykoterapeut. Hun har således både en personlig og en professionel tilgang til emnet, som hun har skrevet en bog om, med samme titel som foredraget.

Foredraget er det første i den række af foredrag, Lokalforeningen arrangerer i løbet af efteråret. 19. september vil der være et arrangement i Ejstrupholm, hvor Ulla Madsen fra Give fortæller om, hvordan deltagelse i en strikkedyst har hjulpet hende videre efter kræftsygdom.

4. oktober kommer der en hospitalsklovn til Ruskjærholm og fortæller om sit arbejde og 22. oktober er der foredrag i Brande om at være pårørende til en kræftramt.

Endelig kommer Daniel Svensson til Ruskjærholm den 1. november og fortæller om hvordan han har overvundet to perioder med kræftsygdom og tilmed spillet håndbold på topplan for Skjern Håndbold.