DK Company går på opkøb i Schweiz

Tekstilkoncernen vil selv videreføre ni butikker efter konkurs hos schweizisk franchisetager

30. oktober 2015, 09.55

DK Company har sit hovedkvarter i Ikast. Foto: PR-foto

Overtagelse DK Company med hovedsæde i Ikast har gennem årene foretaget en stribe opkøb, og i går fulgte et af de mere specielle af slagsen. I hvert fald foregik det langt væk fra den midtjyske hjemmebane, da tekstilkoncernen overtog 100 procent af aktierne i det schweiziske selskab Companys Retail AG.

Med handlen følger overtagelsen af ni schweiziske Company-butikker, som alle overtages i forbindelse med en schweizisk samarbejdspartners konkurs. Da DK Company i 2014 overtog fire tøjmærker fra IC Group, fulgte også butikskæden Companys med i den handel.

En del af butikkerne er drevet på franchisebasis, herunder i Schweiz, men gennem et stykke tid har det stået klart, at franchisetageren her har været i store økonomiske problemer. Med franchisetagerens konkurs kommer DK Company nu selv til at stå for driften af de ni butikker i Schweiz.

Taber millioner på konkurs

Af en fondsbørsmeddelelse fremgår det, at DK Company har betalt seks millioner kroner for overtagelsen. Det vil bidrage positivt til omsætningen, men ventes ikke at få væsentlig indvirkning på årets resultat.

Ved offentliggørelsen af halvårsregnskabet i DK Company for to måneder siden kom det frem, at tekstilkoncernen har hensættelser på 22 millioner kroner på den schweiziske samarbejdspartner. De penge må man nu se langt efter, bekræfter selskabet selv.

- DK Companys tilgodehavende vil med samarbejdspartnerens konkurs efter al sandsynlighed være tabt, fremgår det af fondsbørsmeddelelsen.

På den korte bane har der fulgt flere forskellige udfordringer med opkøbet hos IC Group. Opkøbet omfattede 536 medarbejdere, tøjmærkerne InWear, Matinique, Part Two og Soaked in Luxury samt 37 Companys-butikker.

Udfordringen har grundlæggende været at få integreret de nye forretningsområder i koncernen, så de bidrager positivt til indtjeningen. Af halvårsregnskabet fremgik det, at de nye aktiviteter havde medført et minus på 33 millioner kroner, hvor hensættelserne i Schweiz på 22 millioner var klart største post.

De »gamle« og fuldt integrerede aktiviteter sikrede dog, at der samlet var et plus på ni millioner i halvåret.