FestMusikken er tilbage på torvet i Ikast

Fest i Gaden har tre sing-along-bands på plads til arrangement fredag 19. august

Udgivet:15. august 2022, 07.00

Læsetid:2 minutter

Sidste års Musik på Torvet blev på alle måder en succes, så nu spiller foreningen Fest i Gaden ud med en ny omgang. Det betyder samtidig, at sensommerens arrangement er ved at udvikle sig til en tradition. Billedet her stammer fra premieren sidste år. Foto: Henrik Ole Jensen

Flemming Thulstrup
Journalist

1 år siden

IKAST Hyggeligt samvær, glad musik og ganske gratis.

Det er alt sammen noget, man sætter stor pris på i Ikast. Hele menuen serveres fredag 19. august, og der er rigeligt af det hele.

Det handler om Musik på Torvet, der finder sted for anden gang.

Bag arrangementet står i stor udstrækning »udbrydere« fra Ikast Musikliv. Det er den lille forening Fest i Gaden, der forklarer tiltaget med, at man bare fik lyst til at prøve noget nyt og ikke kunne lade være.

Foreningen tæller Robert Bagger, Bjarne Jakobsen, Jens Ole Thorkildsen, Simon Lindegaard og Mette Petrea Brøndum.

- Det er dejligt at have været med til at skabe noget som Ikast Musikliv, der bare er lykkedes og fungerer. Men der må også nye kræfter til. Desuden kan det være opslidende at bekymre sig om, hvorvidt det hele kan løbe rundt, og hele tiden tænke på store budgetter. Det er vi herligt fri for her, siger Robert Bagger.

Han tilføjer, at alle udgifter i forbindelse med Liv i Gaden er betalt, takket være sponsorater.

- Vi vil gerne lave en platform for unge talenter, der gerne vil prøve de musikalske kræfter af foran et publikum. Det er en af tankerne bag det nye tilbud, tilføjer Simon Lindegaard, der til daglig er leder af Ikast-Brande Musikskole.

Sing-along-bands

Det er det musikalske samvær, der er i højsædet hos Fest i Gaden, der havde sin premiere sidste år, og det med stor succes.

- Jeg vil skønne, at der var omkring 500 på Torvet, siger Robert Bagger.

Der er jo tale om et udendørs arrangement, hvilket også betyder, at man er afhængig af vejret. Den sag skulle dog været helt afklaret: Arrangørerne er ganske sikre på, at vejret bliver til både fadøl og musik.

Det hele begynder midt på eftermiddagen, hvor spiseboder og barvogne køres i stilling. Kort efter kommer de første musikere på scenen, assisteret af en professionel lydmand.

Steffen Lystlund med kunstnernavnet Mazivila åbner ballet, og derpå følger »Giv lyd« og »Forklædt som Voksen«.

- Det første band leverer kopinumre med et tvist. Der bliver også mulighed for at synge med på de numre, som de andre to bands spiller, lover Simon Lindegaard.

Fest i Gaden er en lukket forening uden formand.

- Til gengæld råder vi over fem næstformænd, oplyser næstformand Robert Bagger.

Den seneste næstformand, der er kommet til, er Mette Petrea Brøndum, der er daglig leder af Bakkehuset.

- Det er rart på denne måde at vise, at Bakkehuset også er aktiv uden for de fysiske rammer, smiler Mette Petrea Brøndum.

Mazivila åbner ballet, når det atter går løs med Musik på Torvet. Det er anden gang, at den lille musikforening Fest i Gaden spiller ud med sensommermusik og -hygge. Foto: Privatfoto