Stafet for livet rykkede til bymidten

Stafet For Livet fandt lørdag sted i Ikast, hvor børn og voksne gennem 24 timer samlede penge ind til kampen mod kræft

Udgivet:04. maj 2022, 14.45

Læsetid:3 minutter

Stafet for Livet samler gennem 24 timer ind til kampen mod kræft. I Ikast var aktiviteter og holdbaser i år som noget nyt koncentreret omkring Strøgcentret og Bakkehuset. En del af arrangementet var også et 24-minutters-løb, hvor børn kunne løbe, cykle eller gå og på den måde samle penge ind fra de sponsorer, som havde valgt at støtte dem.Foto: Tom Laursen Foto: Tom Laursen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

11 måneder siden

IKAST Kræft holder aldrig fri. Kræft skelner ikke mellem rig og fattig. Kræft kan ramme unge som ældre. Derfor er kampen mod sygdommen en fælles opgave, hvor alle menneskers bidrag tæller.

Sådan er tanken bag arrangementet Stafet For Livet, der kalder sig verdens største bevægelse mod kræft.

Målet i Danmark er at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Stafet For Livet - Ikast fandt sted fra lørdag og et døgn frem.

- Vi er den første stafet, der starter nationalt i år. Der er i alt 66 stafetter fordelt over byer i hele Danmark i år, fortalte Katrine Vinther Ross, som er formand for styregruppen bag arrangementet i Ikast.

I år havde stafetten udgangspunkt i Strøgcentret, hvor de forskellige deltagende hold havde baser med borde og stole. I Strøgcentret var også opsat en scene til musikalske indslag.

Tre ruter

Der var livlig aktivitet på de tre ruter på henholdsvis 500, 900 og 3000 meter, hvor deltagerne igen og igen tilbagelagde nye runder.

- Lige nu siger tilmeldingerne, at der er 226 deltagere, men der kommer flere til i løbet af dagen, så vi ender nok på omkring 250 deltagere. Det er et flot fremmøde, men lavere end forventet. Vi må bare erkende, at det er svært at kickstarte sådan et arrangement efter corona, sagde Katrine Vinther Ross og ridsede kort »spillereglerne« op:

- Der er ikke noget krav om et bestemt overskud fra et hold. Der er heller ikke krav til holdets størrelse. Det eneste vi opfordrer til, er at nogen fra holdet hele tiden er i aktivitet, for kræften holder aldrig pause. Den truer alle 24 timer i døgnet.

Gentager gerne succesen

I 2019, som var første år med Stafet For Livet i Ikast, foregik det ved Hjertet med omkring 500 deltagere.

I 2020 var stafetten helt aflyst, og i 2021 blev der holdt en coronaudgave, hvor man løb sammen, men hver for sig derhjemme. Og det var kun i 12 timer.

Katrine Vinther Ross udtrykte glæde over arrangementets nye placering i den overdækkede gågade.

- Vi synes, det er et dejligt sted. Forhåbentlig behøver vi ikke retænke løbet næste år, men kan bare genbruge alle de gode ting, vi har her nu, og så koncentrere os om at få endnu flere deltagere med, sagde Katrine Vinther Ross.

Hvilket økonomisk resultat, stafetten i Ikast kan sende videre til Kræftens Bekæmpelse, er endnu ikke til at sige, forklarede Katrine Vinther Ross:

- Der er mange deltagere, som først afregner med deres sponsorer i ugerne efter stafetten, så vi plejer at sige, der går en måneds tid, før vi har det endelige indsamlingsresultat.

Esther Høj Ditz på tre et halvt år havde taget farmor Hanne Høj Kristensen med til Stafet For Livet. De var ude på den korte rute sammen, og senere gav Ester den gas på cyklen i 24-minutters-løbet. Foto: Tom Laursen
Michael Diget fra Ikast var en af dem som satte sig for at gå alle 24 timer. Bevæggrunden for at deltage var tabet af både morfar og svigermor til kræft. - Min mor fik det også, men heldigvis blev hun helbredt, fortalte Michael Diget. Foto: Tom Laursen
Casper Flohr Knudsen (t.v.) og Camilla Andersen fra Ikast havde børnene Carla Flohr Andersen på et år og Conrad Flohr Andersen på knap fire år med. Conrad sad i klapvognen og samlede kræfter til 24-minuttersløbet. Foto: Tom Laursen
Som en optakt til Stafet For Livet havde børnehavebørn fra Børnehuset Ønskelandet, skolebørn fra Hyldgaard SFO og klubbørn fra Østre Skole lavet perleplader af 90.000 sponsorerede perler. Foto: Tom Laursen
De forskelige hold holder selv styr på at tælle omgange ved årets Stafet for livet. Foto: Tom Laursen