Overfald på skattemedarbejder ryster skatteministeren

Skatteministeren finder overfald på myndighedspersoner aldeles uacceptabelt

Udgivet:15. marts 2017, 07.44

Læsetid:2 minutter

Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker en sag, hvor en kvindelig ansat i Skat tirsdag morgen blev overfaldet ved sit hjem. (Genrefoto) Pressefoto Rigspolitiet

7 år siden

Silkeborg En ansat i Skat er tirsdag morgen blevet overfaldet uden for sit hjem ved Silkeborg.

Der er tale om en kvinde, der tirsdag eftermiddag fortsat bliver behandlet på sygehuset for sine skader.

Det oplyser politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost.

Politiet har endnu ikke overblik over kvindens skader, men det tyder på, at hun har fået brud i ansigtet og brækket nogle ribben.

Episoden ryster landets skatteminister, Karsten Lauritzen (V).

- Vold og overfald på myndighedspersoner er aldeles uacceptabelt uanset, om det er skattemedarbejdere, politifolk, sociale sagsbehandlere eller noget helt fjerde, siger han og fortsætter:

- Man er velkommen til at være enig eller uenig med myndighederne i, om ens skat er korrekt. Men det må aldrig nogensinde gå ud over de mange tusinde dygtige medarbejdere, som hver dag går på arbejde og administrerer den lovgivning, som et flertal i Folketinget har vedtaget.

Det er uvist, om overfaldet er relateret til kvindens arbejde i Skat. Men da hun er offentligt ansat, har politiet valgt at gå ud med oplysningen.

- Vi kan ikke afvise eller udelukke, at der er tale om en arbejdsrelateret sag. Der er tale om en offentligt ansat, og når vi ikke kan udelukke, at det har noget med hendes offentlige virke at gøre, fortæller vi det, siger Hans Roost.

Skat oplyser, at man heller ikke her ved, om overfaldet er motiveret på grund af den ansattes job. Fokus lige nu er på at tage hånd om den pågældende medarbejder og familie.

- Med forbehold for at vi ikke kender sagens omstændigheder, kan det ikke udelukkes, at overfaldet er arbejdsrelateret. Det er fuldstændig uacceptabelt, siger Merete Agergaard, der er konstitueret direktør for Skat, i en skriftlig udtalelse.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at tage hånd om medarbejderen og dennes familie. På nuværende tidspunkt kan vi ikke oplyse mere af hensyn til politiets efterforskning, lyder det videre.

Kvinden, hvis alder ikke er oplyst, blev overfaldet klokken 6.28 af en ukendt gerningsmand. Kvinden var på vej på arbejde, da hun blev angrebet.

/ritzau/