Ny friskole passer til Campus

Formand for Sportscampus ønsker til lykke med en kommende idrætsfriskole

Udgivet:27. november 2018, 05.25

Læsetid:1 minut

Kurt Møller Pedersen

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

IKAST - Som formand for Ikast-Brande Sportscampus vil jeg gerne ønske FC Midtjylland og ISI kæmpe tillykke med den kommende idrætsfriskole.

Det siger Kurt Møller Pedersen, formand for for Sportscampus Ikast-Brande, i en kommentar til nyheden om en kommende ny friskole.

Visionen for sportscampus i Ikast er: "Sportscampus Ikast-Brandes unikke sportsmiljø er anerkendt som det stærkeste i Norden. Her sikrer vi, at sport, uddannelse og nytænkning går hånd i hånd".

- Visionerne for den nye friskole i Ikast passer som fod i hose til denne tænkning. Sportscampus Ikast-Brande er bevidst om vigtigheden og betydningen af et unikt sportsmiljø for Ikast-Brande Kommune. Vi er stolte af at være medvirkende til, at vi allerede nu på Hagelskjærvej og Bøgildvej har et helt enestående sportsmiljø, baseret på en stærk kultur og tydelige værdier. Samarbejdet mellem kommunen, Sportscenter Ikast, FCM, Herning-Ikast Håndbold, IFS Håndbold-fodbold-og badminton, ISI, College, Nordre Skole, Ikast-Brande Gymnasium, Handelsgymnasiet - alt dette har betydet, at sportslig og uddannelsesmæssig talentudviking er i en klasse for sig i Danmark, siger Kurt M. Pedersen.

- Med den nye idrætsfriskole og dens helt unikke og meget ambitiøse satsning ikke blot på topatleter men på udvikling af velfungerende, veluddannede unge mennesker med drev og udsyn, initiativrige unge mennesker, der gør en forskel, tilføjes vores fælles satsning en yderligere forædling. Med denne ekstra dimension vil det samlede eliteidrætstilbud i Ikast blive en magtfaktor i hele Norden.

- Den nye idrætsfriskole kaldes en guldmine, og sammen med de øvrige sportsaktører og uddannelser i Sportscampus Ikast-Brande vil den blive en guldmine for de største sportstalenter langt ud over landets grænser og en kæmpe gevinst for Ikast-Brande Kommune, siger formanden.