Stregspiller skifter fra Herning-Ikast til Horsens

Ikastboen Julie Gantzel Pedersen fortsætter karrieren i Horsens næste sæson. Hun har netop skrevet kontrakt med den østjyske ligaklub

10. april 2020, 15.36

Julie Gantzel Pedersen skifter fra barndomsklubben Herning-Ikast Håndbold til Horsens, der sikrede sig en ny sæson i ligaen, da DHF og Divisionsforeningen tidligere på ugen afblæste sæsonen. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD En ikastbo siger farvel til hjembyen og goddag til et nyt håndboldkapitel i Østjylland.

Stregspiller Julie Gantzel Pedersen har skrevet kontrakt med Horsens Håndbold Elite, der tidligere på ugen definitivt sikrede sig overlevelse i HTH Ligaen, da Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen Håndbold afblæste sæsonen.

- Jeg er i hård kamp med stærke stregspillere i Herning-Ikast, og jeg har ikke fået så meget spilletid. Jeg skifter for at få en større rolle og mere spilletid, siger Julie Gantzel Pedersen til Horsens Folkeblad.

I HIH har hun i denne sæson konkurreret med profilerne Sarah Iversen og Vilde Ingeborg Johansen på stregen, og det var samme udsigt, ikastboen havde for næste sæson.

Der er til gengæld udsigt til mere spilletid og en større rolle i Horsens, selv om østjyderne er i gang med en oprustning.

- Jeg forventer at komme til et hold, hvor de brænder for at vinde, og hvor der er gode muligheder for at komme i slutspillet, siger Julie Gantzel Pedersen, der fylder 26 år på mandag.

HIH vil følge hende

Hun er datter af formanden for Herning-Ikast Håndbold, Lars Gantzel Pedersen, og har altid været kendetegnet ved en god indstilling og masser af fight på banen. Hun får også pæne ord med på vejen fra klubben, som fortsat vil følge hende.

- Julie er en rigtig Ikast-pige, der altid giver sig 100 procent både i træning og i kamp, og som altid er klar i holdets tjeneste. Både på og uden for banen er hun en loyal pige, der er vellidt af holdkammeraterne og folkene omkring sig, og derfor ærgrer vi os også over, at hun nu forlader os. Det er dog et skridt, der giver rigtig god mening for Julie, og jeg er sikker på, at hun kommer til at få en stor rolle og gøre en forskel i Horsens. Vi vil følge hende tæt, siger sports- og salgsdirektør Daniel Grønhøj fra Herning-Ikast Håndbold i en pressemeddelelse.

Julie Gantzel Pedersen begyndte karrieren i Ikast KFUM og var senere en del af det stærke talentsetup på ISI, Sportstar College Ikast-Brande og ungdomsholdene hos FCM Håndbold.

I 2013 skiftede hun til norsk håndbold, hvor det blev til tre sæsoner i Halden. Derpå havde hun en sæson i Ringkøbing, inden hun i 2017 vendte tilbage til Ikast.

Horsens har inden for de seneste uger sikret sig adskillige tilgange. Klubben har skrevet kontrakt med venstrefløjen Maria Mose Vestergaard fra TTH Holstebro, højrefløjen Anne-Sofie Filtenborg fra Viborg HK, forsvarsspecialisten Susanne Madsen fra Odense Håndbold, playmaker Trine Knudsen fra TTH Holstebro og målvogter Stephanie Andersen, der har en fortid i Silkeborg-Voel og FCM Håndbold.

I sidste uge solgte Herning-Ikast Håndbold stortalentet Emilie Steffensen til Nykøbing Falster. Men trods afgangen af de to spillere har klubben stadig 15 spillere på plads til næste sæson - to på hver plads samt aktuelt tre på højre fløj.

Næste sæsons trup i HIH

Herning-Ikast Håndbold har kontrakt med følgende 15 spillere for næste sæson:

Målvogtere: Sabine Englert og Jessica Ryde

Bagspillere: Jeanett Kristiansen, Ingvild Bakkerud (skifter fra Odense), Helene Fauske, Michala Møller, Stine Skogrand og Julie Jensen

Stregspillere: Sarah Iversen og Vilde Ingeborg Johansen

Fløje: Emma Friis, Naja Nissen Kristensen, Line Mai Hougaard (skifter fra Randers HK), Annika Jakobsen og Cecilie Brandt

Afgange: Tonje Løseth (Brest Bretagne, Frankrig), Mathilde Bjerregaard (stopper karrieren), Emilie Steffensen (Nykøbing Falster) og Julie Gantzel Pedersen (Horsens)