Friskolelærer gjorde undervisning til bog

Finn Frantzen skrev de små daglige fortællinger sammen til uhyggelig læsning

Udgivet:31. oktober 2018, 16.21

Læsetid:2 minutter

Forfatteren er igang med at indlæse sin nye udgivelse som lydbog Foto: Privat

Laila Kempel
Journalist

5 år siden

BOG Der er mange måder at blive forfatter på. Finn Frantzen valgte at skrive sine små daglige fortællinger sammen til en bog.

- Som lærer på en lille skole, kommer man jo ganske tæt på både elever og forældre. Da jeg overtog klassen i Gludsted, brugte jeg ret meget tid på at finde de særlige kendetegn ved de enkelte elever. Så begyndte jeg at fortælle små historier, om nogle personer. Eleverne skulle så gætte hvem jeg fortalte om. Jeg gav små bud på de enkelte elevers fremtid osv. Alt sammen for sjov og for at vi kunne få dialog i timerne. En dag begyndte jeg på en uhyggelig historie. Her skulle de forskellige elever så have en rolle i fortællingen. Skoleåret sluttede, og vi mødes igen året efter. Mange elever spurgte om historien. Så var fortællingen om -Udyret- på vej.

Sådan fortæller den nybagte forfatter Finn Frantzen om baggrunden for sin bog, der tager udgangspunkt i en virkelig begivenhed om brand på en rideskole, men fantaserer videre og lader historien foregår i Gludsted, hvor Udyret infiltrerer en ganske almindelig familie.

Historien er skrevet som en ugeføljeton til eleverne på Gludsted Friskole, som også kan genkende sig selv og hinanden, og sammen med eleverne blev han enig om, at der var lagt op til en spændende fortælling.

- Når jeg læste op, måtte eleverne tegne eller spise. Rebekka, en af hovedaktørerne i fortællingen, tegnede, og jeg valgte derfor at købe 22 af hendes tegninger, fordi jeg slet ikke kunne se min bog uden, siger Finn Franzen, hvis bog Udyret blandt andet forhandles ved Købmandsgården i Gludsted.

Selvom Udyret nu er på gaden, så har debuten som forfatter givet ham blod på tanden og flere projekter er på vej.

Den nye bog Uhyret er udgivet med flere elevtegninger Foto: Privat