Ingen turismepris til Street Art

Til gengæld var der hæder til Destination Hærvejen

13. november 2016, 11.35

Street Art festivalen løb ikke med førsteprisen -men til gengæld var der hæder til arbejdet med at brande Hærvejen, der også løber gennem Ikast-Brande Kommune ?foto Privat

PRIS Der blev ingen pris til Brandes internationale Street Art Festival, da Region Midtjylland torsdag uddelte årets turismepriser ved et arrangement på Hotel Scandic i Silkeborg.

Sammen med 15 andre turistattraktioner var festivalen nomineret til regionens TurismeVækstpris, som blev uddelt for femte gang. Prisen gik i stedet gik til JyllandsAkvariet i Thyborøn. Med prisen, som blev overrakt af regionsrådets 2. næstformand, Anne V Kristensen (V), fulgte udover 75.000 kr. en bronzeskulptur af den midtjyske kunstner Thomas Andersson.

Til gengæld tilfaldt prisen for »kommercialisering gennem værdikæde-samarbejder i turismen« Destination Hærvejen, som er en forening dannet af ni kommuner langs Hærvejen, heriblandt Ikast-Brande. De ni kommuner samarbejder om at udvikle og markedsføre Hærvejen som destination og involverer en lang række øvrige samarbejdspartnere.

- Også I afprøver hele tiden nye veje - eksempelvis at brande Hærvejen som en del af de nordiske pilgrimsruter, sagde Anne V. Kristensen.

Endelig tilfaldt prisen for »gode madoplevelser til turisten« Fur Bryghus. Begge temapriser udløste en præmiecheck på 25.000 kr.