Ny personalechef har arbejdet sig op i koncernen

29-årige Kristian Blaabjerg Kruse er ny service- og personalechef hos Føtex i Ikast. Han har været i Salling Group i over 13 år

11. januar 2021, 06.03

Ledelsen i Føtex Ikast er bygget op af tre funktionschefer: En foodchef, en nonfood-chef samt en service- og personalechef, hvor Kristian Blaabjerg Kruse er blevet ansat som sidstnævnte. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Det er sensommer, og kalenderen viser 2007. Livet begynder at stå en anelse i stampe for 17-årige Kristian Blaabjerg Kruse. Han er træt af skolen og ikke helt afklaret omkring sin fremtid. Teenageren fra Lind får imidlertid et skub fra sin mor, som hævder, at han er nødt til at få et job, hvis han vil noget med sit liv.

Kristian Blaabjerg Kruse har altid tænkt, at pædagogfaget lyder spændende, og af mangel på andre idéer tænker han, at det måske vil være en mulighed at prøve at arbejde som pædagogmedhjælper.

Kristian Blaabjerg Kruse og hans mor kører derefter rundt til op mod 17 institutioner og tilbyder hans arbejdskraft, men alle steder var svaret desværre det samme: »Vi har ikke noget job til dig lige nu«.

Men det viste sig ikke at være så ærgerligt endda.

Et altafgørende skub

Lettere nedslået kommer Kristian Blaabjerg Kruse hjem og sætter sig på sit værelse. Hans mor giver imidlertid ikke op og vælger at køre ind i den lokale Føtex i Herning. Her henter hun en ansøgning, som bliver lagt frem foran Kristian Blaabjerg Kruse.

- Jeg udfyldte den bare, og så kørte min mor ind og afleverede den igen. Jeg tænkte ikke nærmere over det, men senere samme dag blev jeg ringet op og havde pludselig et fuldtidsjob som 17-årig, mindes den i dag 29-årige Kristian Blaabjerg Kruse.

Et altafgørende skub fra familien, vedvarende flid, en uventet vej og 13 år senere er Kristian Blaabjerg Kruse godt på vej til at arbejde sig opad i Salling Group, der omfatter en række varehuse og butikskæder inden for detailhandlen, heriblandt Netto, Føtex, Bilka, Fætter BR og Salling.

I mandags trådte Kristian Blaabjerg Kruse endnu et skridt op, da han begyndte som service- og personalechef i Føtex i Ikast.

Har arbejdet sig op

Den nye mand i Føtex har været flere steder i Salling Group frem til nu.

- Jeg kom til Føtex i Skive som driftsleder, senere teamleder - hvorefter jeg skiftede til Bilka i Holstebro, hvor jeg har arbejdet indtil nu senest som afdelingsleder for elektronikafdelingen, siger Kristian Blaabjerg Kruse.

For service- og personalechefen er det netop servicen og den ekstra oplevelse, han brænder for at give kunderne. Og så vil han gerne være med til at udvikle mennesker.

- Det er unikt for vores koncern: Der var engang nogle, som så noget i mig, jeg ikke kunne få øje på. Det vil jeg gerne være med til at give til andre, siger Kristian Blaabjerg Kruse.