Ikast var tæt på i topkampen: Men Odense snuppede sejren til sidst

Ikast Håndbold måtte se hjemmeholdet udbygge føringen i toppen af ligaen, da Odense vandt onsdagens topbrag med 28-25

Udgivet:15. februar 2023, 20.12

Læsetid:2 minutter

Odense fik krammet på Ikast og Ingvild Bakkerud (liggende) i onsdagens topbrag. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

1 måned siden

HÅNDBOLD En rigtig topkamp med tempo, stemning og fine detaljer blev spillet onsdag aften i Odense. Ikast Håndbold spillede helt op med det fynske tophold, men i sidste ende vandt hjemmeholdet med 28-25.

Odenses sejr betyder, at fynboerne på førstepladsen nu har et forspring på fem point ned til Ikast, der er nummer tre.

Den intense kulisse med fyldte tribuner var med til at skabe en fed topkamp, for det smittede af på de to tændte hold, der virkelig leverede varen.

Det var gæsterne fra Ikast, der kom bedst fra land. Odense spillede i et højt tempo, men Ikast fulgte med, og midtvejs i første halvleg var der tendenser til, at gæsterne for alvor fik overhånden. Stine Skogrand sendte sit hold i front med 9-7.

Efterhånden som Ikast begyndte at give de største profiler et hvil på bænken, kom hjemmeholdet tilbage, og så blev tingene vendt på hovedet i den sidste del af halvlegen. Ved pausen var Odense Håndbold foran med to, 16-14.

Kampen balancerede

I de første minutter efter pausen balancerede topkampen på en knivsæg. Ville Ikast hænge på hele vejen, eller kunne Odense slå et afgørende hul?

Marginalerne gik imod gæsterne i den afgørende periode. Som da Sarah Iversen lige nøjagtigt missede et indspil, og Jessica Ryde fik en arm på et skud fra Dione Housheer - men den gik ind alligevel.

Så Odense kom foran med fire, 20-16, med 20 minutter igen.

Jessica Ryde leverede ellers flere fornemme redninger, men hun blev overstrålet af sin svenske landsmand, Martina Thörn, i den anden ende. Odense-keeperen pillede noget af selvtilliden ud af ellers så træfsikre Ingvild Bakkerud.

Nægtede at give op

Ikast forsøgte - naturligvis - at gøre comeback i kampen, og det lykkedes da også at kæmpe sig tættere på.

Gæsterne kom op på 22-24 med godt syv minutter tilbage, men så fintede landsholdsspilleren Mie Højlund sig elegant igennem Ikast-forsvaret og scorede til 25-22. Det lignede afgørelsen.

Men, men ... Ikast nægtede at give op, og Emma Friis reducerede til 25-26 på en omstilling halvandet minut før tid.

Helt op kom gæsterne bare aldrig, og så kunne jublen bryde løs hos ligaens tophold.

Topscorer for Ikast Håndbold i Odense blev Emma Friis - med seks mål på seks forsøg.

Ikast-kvinderne skal i ilden igen lørdag aften, når norske Fana gæster IBF Arena i den sidste puljekamp i European League.

Næste ligakamp for Ikast er hjemme mod Ajax København onsdag i næste uge.