Sammenhold fylder bassinet

Engesvang er indtil videre det eneste friluftsbad i området, der har åbnet

20. juni 2020, 04.00

Danmarks ældste friluftsbad var i 2013 truet af lukning, men blandt andre Michael Würtz reddede stedet, og han har siden været formand for friluftsbadet, der som det eneste i området er åbnet for vandhunde og -nymfer.

ENGESVANG Sidste mandag åbnede sundhedsmyndighederne for svømme- og friluftsbade, og det betød, at man i Engesvang et øjeblik holdt vejret for i næste moment at beslutte, at man åbnede.

- Vi fik pludselig travlt med at slå græs og gøre klar. Desuden søgte vi efter flere frivillige, fordi vi ikke var helt sikre på, hvor meget ekstra arbejde med rengøring og andet, som coronaen ville medføre, siger formanden for Friluftsbadet i Engesvang Michael Würtz.

Fra friluftsbadets side havde man stillet som krav, at der blev tegnet mindst 60 sæsonkort. Ellers ville det ikke kunne løbe rundt.

Men borgerne i Engesvang forstår at bakke op om det gamle friluftsbad, der med sine 90 år er det ældste i Danmark, ja sågar i Nordeuropa.

Bestyrelsen blev positivt overrasket over tilstrømningen. På åbningsdagen lørdag dukkede der 65 vandhunde op, og dette antal var næsten fordoblet søndag.

Der er samtidig tegnet 90 sæsonkort, ligesom efterlysningen af flere frivillige også er faldet positivt ud.

- Det er et flot udtryk for en imponerende lokal opbakning, og hvad der er endnu mere glædeligt er, at de mange nye tilflyttere til Engesvang også viser sig, siger Michael Würtz, der har været formand for friluftsbadet i syv-otte år.

Han tilføjer, at man på grund af corona er kommet en måned senere i gang med sæsonen end normalt, hvilket naturligvis også betyder, at friluftsbadet ikke vil få de indtægter i år, som man havde budgetteret med.

- Derfor håber jeg naturligvis også, at der er andre end borgerne i Engesvang, der vil nyde godt af at kunne få sig en dukkert, siger formanden for friluftsbadet i Engesvang med henvisning til, at friluftsbadene i Bording og Kragelund ikke er åbnet, hvilket også er tilfældet med Ikast Svømmecenter.

Friluftsbadet i Engesvang fylder i år 90 år, men det er besluttet at udsætte fejringen af jubilæet til næste sæson.