Fra koordinator til spillesteds-leder

Mette Petrea, der startede i Ikast Bio og Bakkehuset september sidste år, får ny titel fra årsskiftet

2. januar 2020, 09.49

Mette Petrea bliver fra årsskiftet forfremmet fra Bakkehuskoordinator til spillesteds-leder. Foto: Privatfoto

NAVNE Allerede efter lidt over et års ansættelse i Ikast Bio og Bakkehuset kan Mette Petrea Brøndum se frem til en flot forfremmelse.

Mette Petrea får nemlig titel af spillestedsleder i Bakkehuset og får dermed alene ansvaret for Bakkehuset i samarbejde med bestyrelsen.

Den nye koordinator og booker på spillestedet blev ansat som en del af en ny organisation i Bakkehuset og Ikast Bio. De to kulturelle fyrtårne indgik i et tæt samarbejde med bio-direktør Bjarne Raabjerg som chef for både Bakkehuset og Ikast Bio og med Mette Petrea som hans højre hånd i både spillestedet og biografen.

Med den nye konstruktion fra årsskiftet træder Bjarne Raabjerg tilbage i sin "gamle" funktion som biochef og overlader roret i Bakkehuset til Mette Petrea, hvorefter de tre kulturelle tiltag i huset, musikskole, bio og Bakkehuset, har hver sin leder.

-Vi vælger denne løsning for at sikre Bakkehusets fremtidige udvikling. Mette Petrea har vist sig at være en særdeles kompetent leder med masser af potentiale, og vi vil gerne give hende optimale muligheder for en udviklende og udfordrende arbejdsplads med øget ansvar og mulighed for at påvirke kulturlivet i Ikast-Brande, siger formanden for Bakkehusets bestyrelse, Steen Hebsgaard.

Muligheden for denne løsning foreligger, fordi Bjarne Raabjerg samtidig har ønsket at fokusere på biograf-driften.

-Det har været fantastisk spændende at være med til at føre Bakkehuset videre. Men det har også været udfordrende at skulle drive to så forskellige huse med to vidt forskellige grupper af frivillige. Jeg glæder mig til at kunne få bedre tid til biografen igen, siger Bjarne Raabjerg.

-Mette Petrea har vist sig at være meget dygtig til at styre byens spillested, og jeg føler, at det er en helt naturlig udvikling, at overlade ledelsen af Bakkehuset til hende nu.

Da Ikast Bios og Bakkehusets bestyrelse sidste år indgik i et samarbejde om driften var det ud fra et ønske om et øget samarbejde både med afvikling af kulturelle begivenheder og de mange frivillige.

Det samarbejde fortsætter ufortrødent fra årsskiftet, understreger Steen Hebsgaard og formand for Ikast Bios bestyrelse, Allan Porst Andersen, der begge har været tilfredse med de nye samarbejdsrelationer.

Der er også lagt op til at de to chefer kan vikariere for hinanden under sygdom, ligesom samarbejdet med musikskolen fortsætter i samme gode takter som før.

-Med besparelser på kulturfronten og en øget konkurrence om forbrugernes tid kræver det fuld fokus på arrangementer, økonomi, sponsorer og kontakter i lokalsamfundet. Det havde vi med Bjarne ved roret, men intensiverer det fra årsskiftet med Mette Petreas udnævnelse, siger Steen Hebsgaard.

Hvad siger den nye spillestedsleder til forfremmelsen?

-Jeg er utrolig glad for den tillid bestyrelsen har vist mig, siger Mette Petrea i en kommentar.

-Det er en spændende udfordring, som jeg gerne tager på mine skuldre. Det er klart, at de kommunale besparelser på kulturen, der blev sat i værk få måneder efter min ansættelse, ikke giver de bedste præmisser for at lave kultur, og det kan selvfølgelig mærkes. Derfor vil det at trække flere kunder i Bakkehuset, både private og erhverv, også blive et af mine største fokusområder, når jeg overtager driften fra nytår. Vi skal være synlige, så folk finder ud af, at de altså ikke behøver at tage til nabokommunerne for at få en kulturel oplevelse, og at det rent faktisk betyder noget, når man støtter op lokalt.

På Mette Petreas ønskeliste er der også, at man på et tidspunkt i en nær fremtid kan få midlerne til at renovere Bakkehuset.

-Det trænger det til. En nyrenoveret lækker sal vil give anledning til flere udlejninger til både private og erhverv, hvilket økonomisk set vil give lidt luft i Bakkehuset og dermed også en gevinst for byens kulturliv fremadrettet.

-Men først og fremmest er vi på vej ind i et jubilæumsår, hvor vi har et udvidet program, så der er selvfølgelig en helt masse praktisk, jeg skal fokusere på. Jeg glæder mig til overtage lederrollen i huset og ser frem til et fortsat tæt samarbejde med Ikast-Brande Musikskole og Ikast Bio, hvilken jeg også har været glad for at være en del af i det forgangne år.