Unge sang sig gennem ferien

Nye stemmer på vej til korene i Nørre Snede og Hampen Kirker

10. august 2021, 04.27

Organist og korleder Mette J. Christiansen foran sine fem elever på korskolen. Det er fra venstre Freja My Thomsen, Xarina Bamberg Petersen, Julie Braae-Cortsen, Xennia Bamberg Petersen og Frigg Mi Thomsen. Foto: Tom Laursen

Kor Organist og korleder Mette J. Christiansen stod i sidste uge i spidsen for en sommerskole for korsang.

Fem piger mødte frem de to dage, undervisningen strakte sig over.

Nyt blod

- Det er første gang, jeg prøver det her, og jeg er ganske godt tilfreds med fremmødet. Det handler om at få nyt blod til vores kor, og med de 5 her er vi oppe på 18 sangere i børne- og ungdomskoret, lyder det fra Mette J. Christiansen.

Ved siden af de to kor, der begge optræder til gudstjenester og andre kirkelige handlinger, står organisten ved Nørre Snede Kirke også i spidsen for et voksenkor, der mødes en halv snes gange om året.

Hun regner med at gentage sin sommerskole for korsang næste år.

- Vi har ingen optagelsesprøver; man møder bare ind. Vi øver hver torsdag i Sognehuset, og man kan bare møde op, hvis man er interesseret. Det er både for drenge og piger, understreger korlederen og organisten.

Hun tilføjer, at børnene i korene får en lille skilling for deres indsats, når de medvirker ved gudstjenester og andre kirkelige handlinger.

Plads til flere

- Jeg har meldt mig, fordi jeg gerne vil synge lidt mere. Jeg går på musiklinjen på Ikast-Brande Gymnasium, og vil bruge korsang som supplement, siger Julie Braae-Cortsen.

Kirkens børnekor henvender sig til børn på 2.-4. klassetrin, mens ungdomskoret er for drenge og piger fra 5. klasse og op til omkring 20 år.

Korene øver en gang om ugen i Sognehuset ved siden af Nørre Snede Kirke.

- Alle er velkomne til at kigge indenfor. Der er plads til flere i korene, understreger korleder Mette J. Christiansen.