Unge sang sig gennem ferien

Nye stemmer på vej til korene i Nørre Snede og Hampen Kirker

Udgivet:10. august 2021, 06.27

Læsetid:1 minut

Organist og korleder Mette J. Christiansen foran sine fem elever på korskolen. Det er fra venstre Freja My Thomsen, Xarina Bamberg Petersen, Julie Braae-Cortsen, Xennia Bamberg Petersen og Frigg Mi Thomsen. Foto: Tom Laursen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

2 år siden

Kor Organist og korleder Mette J. Christiansen stod i sidste uge i spidsen for en sommerskole for korsang.

Fem piger mødte frem de to dage, undervisningen strakte sig over.

Nyt blod

- Det er første gang, jeg prøver det her, og jeg er ganske godt tilfreds med fremmødet. Det handler om at få nyt blod til vores kor, og med de 5 her er vi oppe på 18 sangere i børne- og ungdomskoret, lyder det fra Mette J. Christiansen.

Ved siden af de to kor, der begge optræder til gudstjenester og andre kirkelige handlinger, står organisten ved Nørre Snede Kirke også i spidsen for et voksenkor, der mødes en halv snes gange om året.

Hun regner med at gentage sin sommerskole for korsang næste år.

- Vi har ingen optagelsesprøver; man møder bare ind. Vi øver hver torsdag i Sognehuset, og man kan bare møde op, hvis man er interesseret. Det er både for drenge og piger, understreger korlederen og organisten.

Hun tilføjer, at børnene i korene får en lille skilling for deres indsats, når de medvirker ved gudstjenester og andre kirkelige handlinger.

Plads til flere

- Jeg har meldt mig, fordi jeg gerne vil synge lidt mere. Jeg går på musiklinjen på Ikast-Brande Gymnasium, og vil bruge korsang som supplement, siger Julie Braae-Cortsen.

Kirkens børnekor henvender sig til børn på 2.-4. klassetrin, mens ungdomskoret er for drenge og piger fra 5. klasse og op til omkring 20 år.

Korene øver en gang om ugen i Sognehuset ved siden af Nørre Snede Kirke.

- Alle er velkomne til at kigge indenfor. Der er plads til flere i korene, understreger korleder Mette J. Christiansen.