Kuk Sool Won fik fint besøg: Kampsportsmestre besøgte Ikast

Kampsports-udøverne hos Kuk Sool Won i Ikast fik fint besøg, da Master Alex og Master John kom på besøg fra USA og England

Udgivet:21. april 2023, 18.00

Læsetid:4 minutter

Det var en stor dag for kampsports­udøverne fra Kuk Sool Won i Ikast, som fik besøg af to senior­masters fra England og USA. Foto: Henrik Ole Jensen

Merete Riis Jensen
Journalist
Merete Riis Jensen
Journalist| +45 9626 3793 | mrj@herningfolkeblad.dk
Jeg har været journalist siden 2006 og blev ansat på Herning Folkeblad i 2022. Mit arbejdsområde er Ikast-Brande Kommune, hvor jeg skriver om store og små begivenheder lige fra Klovborg til Engesvang og Uhre. Jeg brænder bl.a. for fodbold, rejser og lokaljournalistik. Og har du en idé til en god historie, er du meget velkommen til at kontakte mig!
Se flere artikler af Merete Riis Jensen

5 måneder siden

KAMPSPORT Det er en smuk solskinseftermiddag i Ikast. Solstrålerne titter ind ad de store vinduer i kulturhuset Hjertet, hvor en gruppe børn og unge er i gang med at iføre sig sorte kampsportsdragter.

En af de unge er 15-årige Mathilde Degn Rodam. Hun fortæller, at hun har glædet sig helt vildt til dagens træning.

- Det er en helt fantastisk oplevelse, at vi får besøg af Master Alex og Master John i dag! Det er helt vildt at tænke på, at de er rejst til Danmark, for de har så høj rang, og alligevel vil de bruge deres tid på os. Master Alex er endda søn af grundlæggeren af Kuk Sool Won. Det er virkelig, virkelig fedt, og jeg glæder mig så meget til at lære en masse fra dem, fortæller Mathilde Degn Rodam.

Skabe venskaber og fred

Lidt senere sidder hun sammen med 20 andre kampsportselever på gulvet og lytter koncentreret til Master Alex fra USA, som indleder dagens besøg med en lille tale.

- Tak, fordi I har inviteret os til Ikast. Master John og jeg rejser en del rundt i verden, og det betyder meget for os at komme til Danmark. Det er dejligt at være sammen med jer!

Master Alex fortsætter med at fortælle de unge, at et af formålene med Kuk Sool Won er at skabe venskaber og at være med til at skabe en bedre verden.

- Og så handler det også om, at I er med til at bringe Kuk Sool Wons historie videre til den næste generation, ligesom min far - grundlæggeren - har bragt den til mig, og jeg viderebringer den til jer, siger Master Alex.

- Og hvis I kommer til England eller USA, vil vi opfordre jer til at opsøge et Kuk Sool Won-træningscenter, så I kan bygge venskaber med udøvere andre steder i verden. Vi kan skabe venskaber og dermed være med til at skabe fred i verden. For fred begynder med det enkelte menneske. Vi kan udvikle gode, stærke kroppe, gode tanker og gode hjerter, så vi bliver bedre mennesker. Og på den måde kan vi være med til at arbejde for en bedre verden. Forstår I, hvad jeg mener? spørger Master Alex.

- Yes, sir! råber eleverne i kor.

Eleverne lærer af mesteren

Eleverne lytter opmærksomt og er dybt koncentrerede, hver gang en øvelse bliver gennemgået, og når en af mestrene taler.

Og lidt efter er det tid til at lære nye færdigheder på træningsmåtten.

Eleverne lærer blandt andet at slå en vejrmølle, samtidig med at de samler en stok - en såkaldt Bong-Joong - op fra gulvet. Og de lærer også, hvordan de kan falde uden at tage fra med hænderne.

- Det ligger naturligt for os at prøve at tage fra med hænderne, når vi falder, men når vi gør det, er der stor risiko for, at hånden brækker. Derfor er det vigtigt, at vi lærer at falde på kroppen og ikke på hånden, siger Master Alex og fremviser imponerende faldteknik.

Enkelte af eleverne kommer også alene ind på midten af træningsmåtten og bliver undervist i, hvordan man for eksempel parerer slag. Det får Mathilde Degn Rodam blandt andet lov til, og hun får ros af Master Alex for sin evne til at holde våbnet i den rigtige højde.

Lever op til forventningerne

Den oplevelse betyder meget for den unge ikastpige, fortæller hun storsmilende en times tid inde i træningen, mens hun venter på den næste øvelse.

- Det er så megafedt! Det her lever fuldstændig op til mine forventninger, udbryder hun med røde kinder og begejstring i stemmen.

- Jeg lærer en hel masse nyt i dag, og det er så fedt at prøve at træne med nogen med så høj rang. Og samtidig er de megaflinke, så det hele er virkelig superfedt, siger Mathilde Degn Rodam med et stort smil, inden hun igen går ind på træningsmåtten, laver en vejrmølle, samler en stok op og lander i perfekt position. Stadig smilende.

Mathilde Degn Rodam havde en fantastisk eftermiddag sammen med de andre kampsportsudøvere i Ikast. Foto: Henrik Ole Jensen