Sportscenter søger ny chef til Cafeen

Sportscenter Ikasts forpagter gennem de seneste ni år, Charlotte Hedebo, har med vemod opsagt sin aftale og søger nye køkkengryder

Udgivet:03. marts 2023, 12.00

Læsetid:3 minutter

Charlotte Hedebo har efter ni år i Sportscenter Ikast valgt at søge nye græsgange. Foto: Flemming Hansen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

IKAST I ni år har hun sørget for, at der var mad på bordet, når de sultne fodboldspillere skulle have lidt i maven, når grundejerforeningen manglede kaffe og ostemadder til den årlige generalforsamling, når officials til internationale håndboldkampe skulle forkæles, eller når de valgtilforordende skulle have varm kaffe ved valghandlingerne.

Kantine eller sportscafe - kært barn har mange navne, men 56-årige Charlotte Hedebo har i Sportscenter Ikast haft jordens allerbedste job, hvor man møder masser af mennesker hver eneste dag - i hvert fald, hvis hun selv skal sige det.

Men det har også været et travlt job, som hun har kunnet kombinere med et familieliv med aktive sportsudøvede børn, der var en naturlig del af livet i sportscentret.

- Nu er børnene blevet store og er flyttet hjemmefra, og så er tiden også til, at jeg skal noget andet, siger Charlotte Hedebo, der har valgt at opsige sin forpagtningsaftale med det lokale sportscenter per 1. august.

Derfor er sportscentret på udkig efter en ny samarbejdspartner.

- Vi er åbne for flere muligheder. Charlotte begyndte selv som bestyrer, men udviklede forretningen, som i dag har flere ben. Derfor valgte hun på et tidspunkt at blive forpagter og have ansvar for egne regnskaber og personale, siger den nyudnævnte centerdirektør Mads Skak Lindegaard.

Hverdagsmad

Charlotte Hedebo har haft mange gøremål som forpagter af Sportscafeen.

Hun har blandt andet indført begrebet »hverdagsmad«, hvor hun flere gange om ugen tilbyder et måltid, som man kan nyde i Sportscafeen eller tage med hjem.

Og som titlen antyder, er det alt fra gullasch med kartoffelmos til hakkebøf med bearnaisesauce, kylling og fiskefilet, der serveres i cafeen.

Meget populær er den første og sidste torsdag i måneden, hvor henholdsvis wienerschnitzel og stegt flæsk giver travlhed i køkkenet.

Charlotte Hedebo har også sørget for at servicere de mange gæster, der har haft møder og generalforsamling i de mange lokaler, som Sportscentret råder over.

Mad ud af huset

Der har været holdt konfirmationer og runde fødselsdage, hvor Charlotte og hendes ansatte har leveret maden, som de i øvrigt også har solgt som take-away og leveret ud af huset.

- Der er derfor mange muligheder. Det er helt op til den enkelte, hvad man kunne forestille sig. Men det er med garanti mange muligheder for at udvikle sin egen forretning i hel den retning, man gerne vil, siger Mads Skak Lindegaard.

Charlotte Hedebo har valgt at tage foråret og hele sommeren med. Blandt andet det store fodboldstævne Ikast Cup i begyndelsen af skolernes sommerferie, hvor flere hundrede unge fodboldsspillere mødes på grønsværen i Ikast og kigger ind i Sportscafeen til Charlotte Hedebo og de ansatte.

- Det er jordens bedste job, men det er også en livsstil, som jeg har haft stor glæde af sammen med min familie. Vi er alle sammen blevet ældre, mine børn er videre, og det skal jeg også nu, siger Charlotte Hedebo.

- Det har været fantastisk at møde mennesker hver eneste dag, men også at opleve det liv, der er i centret. Her er masser af engagerede mennesker, der brænder for de opgaver, som de løser. Både som ansatte, men også helt frivilligt. Det kan noget, siger Charlotte Hedebo, der slet ikke er i tvivl om, at der er masser af muligheder for at skabe en god virksomhed.

- Jeg har haft en god og sund forretning, og der er masser af muligheder for at bygge videre på det, understreger hun.

Mads Skak Lindegaard er slet ikke i tvivl om, at cafeen er et af sportscentrets omdrejningspunkter, og derfor ser han frem til at tage en snak med interesserede, der er klar til at overtage opgaverne.