Medie: HIH henter norsk landsholdsback i Odense

Ingvild Bakkerud skifter ifølge TV 2 til Herning-Ikast Håndbold

24. februar 2020, 09.41

Ingvild Bakkerud var i december en del af det norske landshold ved VM i Japan. Næste sæson scorer hun efter alt at dømme sine mål for Herning-Ikast Håndbold. Foto: Vidar Ruud /Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Afløseren for Tonje Løseth er fundet.

Herning-Ikast Håndbold er ifølge TV 2 meget tæt på en aftale med den norske landsholdsback Ingvild Bakkerud fra Odense Håndbold.

24-årige Bakkerud har spillet 25 A-landskampe for Norge, og på klubplan har hun optrådt i den orange Odense-trøje siden 2018. Venstrebacken er kendt for sin fysik og sit skud.

I indeværende sæson har Bakkerud scoret 51 mål i 20 ligakampe for Odense, men ledelsen i den fynske klub meldte allerede for en måneds tid siden ud, at den norske landsholdsback stopper i klubben efter sæsonen sammen med en stribe andre profiler.

I Herning-Ikast er Bakkerud en naturlig erstatning for en anden fysisk stærk norsk bagspiller. Tonje Løseth skifter efter sæsonen til franske Brest Bretagne.

Bakkerud bliver en del af en efterhånden stor norsk kolonni i Herning-Ikast Håndbold, der også råder over Jeanett Kristiansen, Helene Fauske og Vilde Ingeborg Johansen.

Folkebladet har været i kontakt med sportschef Jakob Mølgaard Christensen fra Herning-Ikast Håndbold, men han vil hverken be- eller afkræfte historien.

- Jeg har ingen kommentarer, lyder det fra Jakob Mølgaard Christensen.

HIH har i forvejen skrevet kontrakt med stortalentet Line Mai Hougaard fra Randers HK til næste sæson.

Mathilde Bjerregaard indstiller karrieren, og Tonje Løseth skifter til Brest Bretagne, mens alle andre i HIH-truppen har kontrakt for næste sæson.